Copiii instituţionalizaţi merg în tabără la munte

actiune DGASPC

45 de copii aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu au plecat ieri într-o tabăra socială din localitatea Căciulata, judeţul Vâlcea. Tabăra socială este organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Giurgiu.

În tabăra organizată în perioada 18-23 august 2014 în judeţul Vâlcea, cei 45 de copii vor beneficia gratuit de cazare, masă, activităţi educative, recreative şi de divertisment, transportul fiind de asemenea gratuit. Cei 45 copii care vor merge în tabără au vârste cuprinse între 8 şi 16 ani şi sunt beneficiari de măsură de protecţie specială-plasament la casele de tip familial „Gabriela”, „Casa Albastră”, „Casa Verde”, „Ansaloni”, „Casa Mea”, „Sf. Ioan” „Dunării” şi Centrul de Primire în Regim de Urgenţă din cadrul Complexului de Servicii Sociale Giurgiu; copiii vor fi însoţiţi de 4 instructori de educaţie din cadrul caselor de tip familial.

„Participanţii au fost selectaţi în funcţie de rezultatele la învăţătură, în ordine descrescătoare a mediei din ultimul an şcolar. Nu este prima colaborare a instituţiei noastre cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, zeci de copii din sistemul de protecţie au fost anual în tabere în judeţele Prahova şi Vâlcea. Copiii sunt entuziasmaţi că vor merge în tabără, vor avea ocazia să socializeze cu copii din alte judeţe, să-şi dezvolte abilităţi de comunicare”, a declarat Mariana Dragnuţă, consilier în cadrul DGASPC Giurgiu.

Copiii care au plecat în tabăra au primit şi produse de patiserie din partea Brutăriei „Păinilă”, brutarie care, începând din luna mai 2014, livrează gratuit pâine şi produse de patiserie copiilor din casele de tip familial. Adrian Cîndea, administratorul acestei brutării, s-a preocupat ca cei mici să primescă produse de patiserie şi la plecarea în tabără.


Publicat  :  august 19, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare