Consiliul Judeţean Giurgiu pierde încă 2 milioane de euro! Proiectul de ” Restaurare, consolidare și dotare „Muzeul Județean Teohari Antonescu” este abandonat

Beianu-Dumitru

Proiectul de reabilitare al Muzeului Judeţean Giurgiu a fost întocmit şi semnat în perioada în care preşedintele al Consiliului Judeţean a fost Marian Mina. Valoarea acestuia este de 2.449.787,18 euro, din care 1.959.652,69 euro finanţare nerambursabilă (85% Grant SEE și 15% bugetul național), parteneri de proiect fiind Fundația Amfiteatru (România) şi Morten Bruun (Norvegia).
În data de 26 octombrie 2020, noul preşedinte al Consiliului judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, lansa cu mare fast proiectul care avea un termen de implementare de 43 de luni.muz-1
În data de 1 aprilie 2024 (sic!) trebuia tăiată panglica pentru noul sediul modern al muzeului din Giurgiu.
Numai ca termenele din proiect nu au fost respectate, în primăvara anului 2021 activitatea muzeului trebuia mutată la Liceul tehnologic ” Miron Nicolescu”, managerul de proiect a fost schimbat, licitaţiile pentru desemnarea unei firme de construcţii capabile să reabiliteze un monument istoric nu au avut succes, întârzieri foarte mari la întocmirea caietului de sarcini ce trebuia realizat de către serviciul tehnic din cadrul Consiliul judeţean Giurgiu, sunt doar o o serie de factori care au dus la abandonarea proiectului şi pierderea banilor nerambursabili.
Cel puţin aşa reiese dintr-o adresă întocmita în aceste zile de către Consiliul judeţean, în care se spune negru pe alb ca proiectul nu are şanse de implementare şi se va renunţa la el.
Muzeul judeţean Giurgiu va rămâne din acest proiect cu două calculatoare, iar giurgiuvenii vor acoperi toate sumele, care nu sunt deloc mici, care au fost cheltuite până în prezent.
Surse noastre spun că sunt încă două proiecte cu finanţare europeană care au termenele de implementare întârziate, aceste fiind şi ele în pericol să piardă banii europeni.


Publicat  :  mai 25, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare