Conflictul dintre familiile Corbea şi Anton ia amploare!

prundu (3)

O maşină a jandarmeriei se afla chiar la intrare în localitate, o alta, a serviciului de intervenţie rapidă a poliţiei, undeva ascunsă la umbră, la Peco. Forţele de ordine sunt prezente în comuna Prundu pentru a fi sigure că incidentele petrecute cu o zi înainte nu vor reizbucni.

Ziua de marţi, 26 august a fost una foarte tensionată, pe fondul disputelor dintre familia primarului Cătălin Corbea şi a cea a deputatului Marin Anton, privind împărţirea bunurilor din firmele în care sunt încă asociaţi: Tot Agro SRL şi Romsem SRL.
Mariana Corbea, soţia primarului Cătălin Corbea, ne povesteşte ce s-a întâmplat, în momentul în care, în baza unei hotărâri judecătoreşti, a încercat să-şi reintre în drepturile de administrator la firma Tot Agro SRL:

„În firma Tot Agro SRL, familia Corbea şi Anton sunt asociate în mod egal, fiecare avem câte 50% din acţiuni. Până în luna mai a acestui an, eu eram administrator alături de Elena Anton, soţia lui Marin Anton. În luna mai, au încheiat un proces verbal fals al Adunării Generale a Acţionarilor, au mers cu el la Registrul Comerţului, iar pe baza lui, doamna director Copoeru a dat o decizie prin care eu eu eram revocată din funcţia de administrator. Deşi suntem asociaţie în mod egal, rămânea un singur administrator, Elena Anton. Am atacat în instanţă, atât decizia Registrului Comerţului cât şi hotărârea AGA.

Dovada cea mai bună de rea voinţă din partea Registrului Comerţului este faptul că au înregistrat un nou statut, cu semnătură doar din partea unui singur acţionar. Pe baza acţiunii înaintate de către noi, în data de 25 august s-a judecat Ordonanţa preşedinţiala, care ne-a dat câştig de cauză, eu fiind repusă în drepturile de administrator. Cu acest certificat de grefă, m-am prezentat marţi la sediul societăţii Tot Agro SRL, pentru a-mi relua funcţia de administrator”.

prundu (2)

Mergând la sediul Tot Agro SRL, Mariana Corbea este împiedicată de către fratele deputatului Marin Anton să intre în sediul unităţii şi să aibă acces la actele societăţii: „Marţi, la ora 10, însoţită de către cei doi avocaţi şi patru gărzi de corp am mers la sediul societăţii. Mi-am luat această măsură de protecţie, deoarece bănuiam că vor deveni violenţi. Paznicul de la intrare în firmă m-a întrebat cine sunt, deşi mă ştia foarte bine, m-am prezentat şi i-am arătat şi hotărârea judecătorească.

M-a lăsat în cele din urmă să intru şi m-am îndreptat către zona de birouri. Acolo se afla Ion Anton, fratele deputatului, însoţit de către cei doi fii Alex şi Ştefan. Şi aceştia m-au întrebat cine sunt, le-am spus că sunt unul dintre cei doi administratori ai societăţii şi i-am întrebat şi eu la rândul meu cine sunt ei şi ce caută în firmă. Mi-au răspuns că au delegaţie să o reprezinte pe Elena Anton, celălalt administrator, deşi acest drept de administrare nu poate fi delegat. Le-am arătat certificatul de grefă şi le-am spus că am venit să-mi reiau atribuţiile de administrator.

Ei mi-au replicat că acest act nu este bun şi că ei nu iau în calcul decât o decizie eliberată de Registrul Comerţului. În timpul discuţiei, Anton Ion şi Anton Alex s-au postat în faţa uşii şi nu mi-a permis să intru în birou. Când am încercat să intru în birou, m-au îmbrâncit atât pe mine cât şi pe avocat iar unul dintre ei m-a lovit cu piciorul. Observând că situaţia a degenerat, gărzile de corp m-au scos de acolo şi m-au dus în curtea societăţii. Ei au sunat la 112 şi la faţa locului au venit poliţişti de la postul de poliţie Băneasa”.

prundu (1)

Din acest moment, dispută s-a mutat asupra legalităţii prezentei în curtea societăţii a reprezentanţilor firmei de paza de la firma Guard One, care nu au reuşit să prezinte contractul încheiat cu Tot Agro SRL şi nici un plan de pază, aşa cum prevede legea: „Ei aveau semnat un contract de protecţie al societăţii în perioada în care noi ne aflam în litigiu. Am mers la postul de poliţie, împreună cu reprezentantul firmei de pază, iar ei nu au reuşit să prezinte planul de pază.

Aveau la dosar un plan de pază al unei alte societăţi, care îşi reziliase contractul cu Tot Agro încă din luna mai. Cei de la poliţie tot încercau să mă convingă că cei de la firma de pază au toate actele în regulă. După ce am dat declaraţii, m-am întors la sediul societăţii. În jur de ora 16, a venit Ciocan Daniel de la postul de poliţie Băneasa, însoţit de către comisarul Loloiu Costel, de la Inspectoratul judeţean de poliţie şi Elena Anton încercând să mă convingă să permit accesul reprezentanţilor firmei de pază Guard One în sediul firmei. Le-am cerut din nou, să-mi prezinte un contract între firma de pază şi Tot Agro SRL.

Între timp, în fata sediului firmei au venit jandarmi, mascaţi de la poliţie, înarmaţi cu bastoane, gaze lacrimogene şi arme. Eu, cu cele patru gărzi de corp şi avocaţii eram în curtea firmei, pe partea cealaltă erau cei de la firma de pază Guard One, poliţiştii şi jandarmii.
În momentul în care am mers spre poarta unităţii, să deschid pentru a discuta cu ei, comisarul Costel Loloiu a strigat să nu ne apropiem de poartă, că ne încătuşează imediat”.

Virgil Ruse, unul dintre avocaţii familiei Corbea, ne povesteşte şi el cum s-a petrecut cel mai tensionat moment; „Cei de la Serviciul de Poliție pentru Intervenție Rapidă nu au făcut altceva decât să tensioneze şi mai mult situaţia. Când a venit managerul de la Guard One, doamna Corbea, însoţită de gărzile de corp, s-a îndreptat spre poarta societăţii pentru a discuta cu el, cei de la poliţie s-au pregătit pentru a interveni cu gaze lacrimogene, au băgat muniţie pe ţeava puştilor, ca şi cum se pregăteau pentru un război.”

Totul acum se învârtea în jurul problemei dacă firma de pază poate prezenta un contract semnat cu Tot Agro SRL, reprezentantul poliţiei devine garant, spunând că l-a văzut el pe mail, pe telefon: „Eu tot am insistat, spune Mariana Corbea, să văd acel contract. Deoarece, în calitate de administrator, nu puteam permite oricui să intre în curtea societăţii. Domnul Loloiu de la poliţie, tot încerca să mă convingă că a primit el o copie, apoi că l-a văzut pe telefon, dar nu a putut să facă nici o dovadă.

În ziua de marţi, la ora 22: 30 am fost chemată la postul de poliţie pentru a da declaraţii. Am făcut plângeri penale pe numele lui Anton Ion şi Anton Alex, deoarece m-au agresat. În timp ce eram la poliţie am fost sunată să revin la sediul societăţii, deoarece au sosit 10 maşini de la firma de pază Guard One în care se aflau vreo 40 de persoane. Aceştia au coborât din maşini şi au început să se echipeze, ca şi cum vroiau să ne ia cu asalt. Am sunat din nou la 112, când au văzut acest lucru, au plecat din localitate.”

prundu (4)

Pe lângă această dispută legată de firmele de pază, disputa cea mai importantă din aceste zile, pleacă de la faptul că, deşi este asociat cu drepturi egale, Mariana Corbea nu are acces la documentele financiar-contabile ale societăţii. Aceasta spune că nu ştie cum a fost valorificată producţia agricolă din acest an, cu atât mai mult cu cât firma a fost dusă spre faliment:

„Tot Agro SRL este în executare, are conturile blocate, pentru că producţia din acest an a fost furată. De fapt acesta a fost şi scopul pentru care eu am fost scoasă din administrarea societăţii. De când a fost înfiinţată firma a fost pe profit, au fost ani în care fiecare acţionar, după ce plăteam impozitele către stat obţineam dividende de peste 10 miliarde de lei, Chiar şi în anii cei mai slabi pentru agricultură noi am avut profit. Acum am ajuns să avem conturile blocate iar angajaţii nu şi-au primit salariile de mai multe luni.”

Primarul Cătălin Corbea vine şi completează spusele soţiei, dezvăluind şi modul în care societatea a fost dusă spre faliment: „Ştiţi care a fost sistemul de a scoate produsele din societate şi a le vinde fără a fi înregistrate în contabilitate? Sunt zeci de facturi, emise şi apoi anulate. Erau emise facturile pentru a servi ca dovadă în momentul transportului, iar după ce acesta era efectuat, acestea erau anulate, pentru a nu mai fi înregistrate în evidenţă contabilă a firmei. Acesta este modul în care au lucrat în această perioadă.”

Deşi încă sunt asociate, pentru toată lumea este clar că cele două familii nu mai pot lucra împreună. Situaţia, probabil, se va rezolva în momentul în care vor fi încheiate procesele de divizare, atât pentru Tot Agro SRL cât şi pentru Romsem SRL, procese aflate în acest moment în curs de judecare.


Publicat  :  august 28, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare