Comunicat de presă – Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu

spitalul-judetean-giurgiu

Vă aducem la cunoştinţă că în data de 21.09.2020, un pacient a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pe secţia cardiologie, având test COVID negativ. Acesta a prezentat ulterior simptomatologie specifică noului coronavirus, fiind imediat izolat şi retestat, în data de 24.09.2020, iar rezultatul testului a fost pozitiv. Ca atare, conform procedurii, au fost testaţi toţi pacienţii internaţi pe secţia cardiologie, 13 dintre aceştia având rezultat pozitiv.
La momentul actual, se lucrează la transferul acestora către alte unităţi spitaliceşti care pot prelua pacienţi infectaţi COVID-19. De asemenea, astăzi 29.09.2020, a fost testat personalul medical care activează pe secţia cardiologie, rezultatele acestora urmând să fie primite cel târziu mâine 30.09.2020. Pentru a stopa o eventuală extindere a focarului, epidemiologii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi DSP Giurgiu au decis închiderea secţiei, urmând ca aici să se efectueze dezinfecţia spaţiului.
Totodată, pacienţii care erau internaţi pe secţia cardiologie, ale căror rezultate în urma testării au fost negative, vor fi externaţi, starea lor de sănătate fiind una ameliorată.


Publicat  :  septembrie 29, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare