Comuna Toporu este un şantier în lucru! Numeroase proiecte sunt în derulare

constantin ionescu

Încă de la intrarea în comună se poate observa că este o localitate vie, în care administraţia locală lucrează de zor pentru o modernizare unică în istoria comunei.
Primul proiect în drumul nostru este reabilitarea şi extinderea sediului primăriei.
Urmează Căminul Cultural, se lucrează de zor şi aici.
Privind monitoarele cu imaginile de la camerele video de monitorizare a comunei, primarul Constantin Ionescu ne demonstrează că localitatea este un adevărat şantier:constantin ionescu 2 ” Sunt utilaje peste tot. În asociere cu Consiliul Judeţean Giurgiu se fac lucrări de reabilitare pe DC 23 dintre Toporu şi Tomulesti. La final se va aşterne un strat de asfalt pe acest drum. „DC 23
De departe, cel mai important proiect este cel finanţat prin programul ” Anghel Saligny”, privind asfaltarea a 32 de străzi comunale, 25 în satul Tomulesti şi 7 în Toporu:utilaje toporu 2
” Sunt 11, 2 km de asfalt care se toarnă în acesta perioadă. Am ales un procedeu tehnic care se foloseşte şi pe autostrăzi.Vom avea drumuri solide de mare calitate. Probabil în luna iulie lucrările se vor finaliza şi vom avea astfel 98 % din drumurile comunale asfaltate”, ne spune Constantin Ionescu, primarul comunei Toporu.
scoala TomulestiÎn satul Tomulesti sunt şi alte proiecte în derulare sau finalizate. O casă este reabilitată de către administraţia locală pentru situaţii de urgenţă, modernizarea şi reabilitarea şcolii generale din localitate este finalizată. Este o unitate de învăţământ cochetă, cu toalete interioare şi încălzire prin centrală proprie. Tot aici se află şi o bază sportivă modernă.
Probabil, cel mai important câştig al tuturor acestor proiecte implementate sub mandatele primarului Constantin Ionescu este faptul că tinerii au început să se întoarcă în localitate, au toate condiţiile necesare unei vieţi moderne:
„Mergem prin comună să vă arăt câte locuinţe se construiesc. Oamenii au început să revină în comună. Asfaltarea DJ 503 ne-a ajutat foarte mult, a reînviat localitatea noastră” , ne mai spune primarul Constantin Ionescu.


Publicat  :  aprilie 16, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare