Comuna Putineiu: Camerele video acoperă lipsa de eficienţă a poliţiştilor din localitate

81922552_502718343936399_7130338627023798272_n

În data de 21 noiembrie 2019, locuinţa unui cetăţean din comuna Putineiu a fost spartă, fiind sustrase mai multe bunuri. Pe 24 decembrie 2019, o altă gospodărie din Putineiu a fost călcată de hoţi. În ambele cazuri infractorii nu au fost identificaţi.
O decizie total neinspirată a conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, readucerea agentului şef Mihăiţă Bordei într-o comunitate terorizată de comportamentul acestuia, a amplificat neîncrederea cetăţenilor în activitatea poliţiştilor, fapt pentru care au cerut administraţiei locale să ia măsuri urgente pentru reducerea infracţionalităţii în comună.breazu-rezise

” În ultimele luni au mai multe incidente nedorite la noi în comună.Pe lângă cele două spargeri de locuinţă, noaptea de revelion a fost marcată de un scandal în care au fost implicate mai multe persoane. Fenomenul infracţional pare scăpat de sub control în comuna noastră, iar poliţiştii locali îndeplinesc doar rolul de agenţi constatatori.
Pentru o mai bună siguranţă a cetăţenilor noştri ,prin consiliul local a fost luată decizia de a fi introdus un sistem de monitorizare şi supraveghere video pentru toate satele ce aparţin de comuna Putineiu. Din acest moment, tot ce mişcă în localitate este monitorizat video. Sperăm că prin aceste măsuri să limităm fenomenul infracţional, pentru că pe poliţişti nu ne putem baza”, ne-a declarat Gheorghe Breazu, primarul comunei Putineiu.
Decizia administraţie locale din Putineiu nu este singulară în judeţul Giurgiu.
În mai multe localităţi a fost implementate sisteme de monitorizare video deoarece poliţiştii nu îşi fac datoria, iar gradul de încredere al cetăţenilor în activitatea acestora este într-o continuă scădere


Publicat  :  ianuarie 14, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare