Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă: Reguli privind accesul în bisericile din municipiul Giurgiu

lacas cult

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit marţi, 26 mai, un set de reguli noi privind accesul în lăcaşele de cult din municipiul Giurgiu, distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice:

1. Accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult şi în locaţiile de pe raza Municipiului Giurgiu, unde se organizează slujbe cu caracter privat se va face limitat, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane.

2. Nu se va permite accesul credincioşilor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

3. La intrarea în lăcaşurile de cult sau în locaţiile de pe raza Municipiului Giurgiu, unde se organizează slujbe cu caracter privat, persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios.

4. Se vor plasa, la loc vizibil, anunţuri scrise privind regulile de distanţare fizică şi cele de acces în lăcaşurile de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat.

5. Activităţile religioase în interiorul lăcaşelor de cult şi în locaţiile de pe raza Municipiului Giurgiu, unde se organizează slujbe cu caracter privat se desfăşoară cu participarea unui număr de persoane în funcţie de suprafaţa interioară a lăcaşului de cult, cu respectarea distanţei de minim 2 m între persoane.

6. În interiorul lăcaşelor de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul.

7. Slujbele care se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber, se vor desfăşura cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane.

8. Slujbele religioase desfăşurate în spaţii publice, în exteriorul lăcaşurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice.

MĂSURI SANITARE SPECIFICE

1. Se interzice atingerea obiectelor de cult (icoane, cărţi bisericeşti, racle cu moaşte, etc.).

2. Se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafeţele frecvent atinse (de exemplu, mânerele uşilor, balustrade, scaune).

3. Fiecare lăcaș de cult va asigura la intrare un recipient cu dezinfectant pentru dezinfecția mâinilor atât la intrare cât și la ieșire din acesta.


Publicat  :  mai 26, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare