Cine vrea să preia o unitate militară din Giurgiu!

tanc

Odată cu desfiinţarea Unităţii Militare de Antiaeriană de la Mihai Bravu, cele aproximativ 1000 de ha de teren ce au găzduit poligonul militar de aici au intrat în vizorul politicienilor giurgiuveni, cu afaceri în zona agriculturii. Ultimul interesat se pare a fi chiar preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Badalau. Însă situaţia juridică a acestor terenuri este destul de complicată. În prezent ele aparţin încă de Ministerul Apărării Naţionale şi sunt închiriate pentru păşunat unor ciobani din Vâlcea. Moştenitorii celui care a donat acest teren, ce locuiesc în prezent în Canada, au angajat avocaţi pentru recuperarea moştenirii.

Din puţinele documente care s-au păstrat, legate de înfiinţarea poligonului militar de la Mihai Bravu, reiese că în perioada interbelică generalul Nicolae Samsonovici, fost șef al Marelui Stat Major al armatei române, a donat o moşie pe care o avea aici, pentru înfiinţarea unui poligon militar. În actul de donaţie este trecută o clauză prin care, dacă este schimbată destinaţia iniţială a terenului, aceea de poligon militar, pământul revine în proprietatea familiei.

Astfel că, în prezent, rudele din Canada de-abia aşteaptă să fie trasă prima brazdă de plug în poligonul de la Mihai Bravu pentru a-şi revendica moştenirea!


Publicat  :  mai 28, 2014

Related Articles

2 comentarii

  1. Cucu

    Lasati-l fratilor sa ia terenul ! A mai luat unul teren de la armata ! Si e bine acolo unde e !

  2. ciobanu Ghita

    Daca doriti sa spune-ti adevarul spunti-l pina la capat, si directorul APIA GIURGIU este implicat respectinv VASILE ANDRONACHE (cel care dorea sa vopseasca prefectura in rosu ) oare cei de la conducerea APIA Bucuresti si de la Ministerul Agriculturii or sti ceva.
    O rugam pe d-a Liliana Ciobanu sa transmita celor de mai sus cu ce se ocupa domnul „SPAGACHE” VASILE in loc sa ajute fermierii ii jupoaie de vii…….

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare