Cine se droghează şi cine vinde droguri în Giurgiu

marij

Până acum am vorbit de plevuşcă, de consumatori de ocazie, de ceea ce sunt cunoscute ca droguri uşoare. Dealerii sunt în proporţie de 80% din Bucureşti, restul pieţii fiind acoperită de către cei care consumă şi mai încearcă şi să facă distribuţie.

Există însă un grup, al aşa-zişilor veterani, care au început să consume droguri atunci, în perioada de pionierat, după anii 1994. Din el făcea parte şi Alin, unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa ca urmare a acestui viciu. Aceştia au trecut la un alt nivel, consumând droguri din ce în ce mai puternice, în special heroină:”Heroina este o latură dusă la extrem, aici dacă ai ajuns poţi deja să te consideri mort. Îţi creează o dependentă totală, nu mai te interesează nimic pe lumea asta, decât să îţi consumi doza, ” ne spune Andrei.

Printre consumatorii de heroină acesta îi enumeră pe Bogdan, Baston, Schilodu, Banana, Gurucea, Sângerica şi Lăzărescu, „sunt din generaţia veche toţi aceştia, consumă de zeci de ani, ei formează grupul veteranilor, care deja sunt dependenţi de heroină. Ei au fost cei care au corupt mulţi tineri, dar mai ales tinere să înceapă să consume droguri. Pe unii i-a implicat şi în comercializarea lor.  Însă ei au ştiut să rămână în umbră, poate şi pentru că au foarte mulţi bani. Îi vedeţi aproape zilnic în maşini luxoase la cafenele din centru.”, îşi continuă Andrei dezvăluirile.

Un caz aparte îl constituie al celui pe care Andrei îl numeşte Lăzărescu. Acesta a ajuns să se implice şi în traficul internaţional de droguri. În urmă cu câţiva ani a fost închis în Grecia, tocmai pentru acest lucru. Acum câtva timp a fost eliberat şi, se pare, s-a reîntors în Giurgiu încercând să pună pe picioare o reţea de trafic de droguri.

Mulţi giurgiuveni s-au arătat de-a lungul timpului revoltaţi de diferite incidente apărute în traficul rutier din Giurgiu. Maşini scumpe, de ultima generaţie, conduse de tineri care nu respectă nici un fel de regulă de circulaţie, pe care nimeni nu-i opreşte, aceştia fiind un adevărat pericol atât pentru pietoni, cât şi pentru ceilalţi participanţi în trafic. Andrei ne lămureşte şi această situaţie: sunt copii ai unor oameni de afaceri cu foarte mulţi bani, iar de foarte multe ori conduc sub influenţa consumului de marijuana:”Probabil cel mai cunoscut este un BMW seria 5, pe care îl conduce băiatul unuia care are afaceri în agricultură. Acesta aleargă toată ziua prin oraş, haotic, fiind aproape zilnic în pericolul de a produce accidente. Băiatul este copt de consumul de Maria, nici nu mai ştie pe ce lume este. Apoi, mai este … sa nu uit, de fapt cu acesta trebuia să încep, patronul uneia dintre cele mai mari firme de construcţii din judeţul Giurgiu, care are acasă un adevărat parc auto (Porsche, BMW, Mercedes). În loc de cafea, băieţii ăştia, dimineţile şi le încep cu Maria. Dacă continuă în acest ritm şi nu se opresc, sau dacă părinţii nu iau măsuri, sunt tineri a căror viaţă este pierdută.”

Primul pas este consumul de marijuana, în joacă, pentru a face pe plac anturajului, pentru a simţi cum este. Urmează apoi ecstasy şi, cine nu se opreşte la timp, heroină. Un pas intermediar ar fi cocaină, drog foarte rar consumat în Giurgiu datorită preţului său foarte mare:”Cocaina nu este un drog care să fie consumat de prea mulţi în Giurgiu. Aceasta, în primul rând, pentru că este foarte scump. Spre comparaţie, un gram de heroină costă 20 de euro, unul de cocaină 100 de euro, preţ pe care puţini şi-l permit” este concluzia lui Andrei.

Giurgiu şi poveştile lui de mulţi ştiute şi de foarte puţini mărturisite. În serile de weekend, observăm maşini scumpe, rulând uşor, la volan se află tineri, cu o fată în dreapta şi eventual câte un prieten în spate. Sunt ieşiţi la o promenadă de oraş, una modernă, adaptată timpurilor. De multe ori se retrag în zonele periferice ale oraşului, pe geamul deschis al maşinii iese fum de ţigară, sunt şanse foarte mari să fie fumul învăluitor de Maria.


Publicat  :  mai 13, 2014

Related Articles

Un comentariu

  1. x

    Lazarescu nu mai este in Gr de un an si ceva si nici macar n-a fost inchis in Grecia iar o mare aprte din ceilalti nu mai locuiesc in Gr de ani buni asa ca…

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare