Cine i-ar fi dat lui Marin Anton 5 milioane de euro

marin-anton-mediafax” Este vorba de o firmă în care eu eram acţionar, nu aveam drept de semnătură. Aveam 20% părţi sociale, iar din 2010 nu mai sunt nici măcar acţionar la acea firmă. Nu mă aşteptam să mi se pună în cârcă o asemenea infracţiune. „- este declaraţia lui Marin Anton, preşedintele PNL Giurgiu, după ce a fost trimis în judecată de către DNA, fiind acuzat de luare de mită, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. (sursa https://www.dcnews.ro)
Rechizitoriul, fiind unul foarte stufos, dar foarte bine documentat de către DNA, aduce probe mai mult decât relevante împotriva liderului PNL.
Pentru o mai bună înţelegere a acestuia, venim cu dezvăluiri, în exclusivitate, din acest dosar.
Ionescu Adrian Mihai, acuzat de complicitate la luare de mită, este finul lui Marin Anton, angajat la CNADR în perioada în care ministru era Radu Berceanu, iar Marin Anton secretar de stat.
În rechizitoriu se vorbeşte de 5 persoane, care erau acţionare în societatea comercială prin care s-a făcut transferul banilor către Marin Anton. Acestea sunt apropiate de liderul PNL, apărând ca fiind asociaţi în mai multe firme:
1.Marin Anton – 20%
2.Virginia Velican – 20%
3.Valeria Oprea (sora geamănă a Virginiei Velican) – 20 % (administrator şi cu drept de semnătură)
4.Paul Ivaşcu (fost director comercial la Danubiana şi în asociat în mai multe societăţi cu Marin Anton
5.Ionel Leancă (fost director de producţie la Danubiana şi în asociat în mai multe societăţi cu Marin Anton)

Firma păgubită, de la care Marin Anton ar fi solicitat mită, prin intermediu finului, Ionescu Adrian Mihai, este o firmă din Italia, Astaldi. Unul dintre patronul acesteia, un italian de statură medie şi cu calviţie, se bănuieşte că era în relaţii apropiate cu Marin Anton.
În sprijinul acuzaţiei de luare de mită, se aduce faptul că Marin Anton a aprobat, din calitatea de secretar la Ministerul Transporturilor şi coordonator de credite, o relocare de bani către firma Astaldi, tocmai pentru că aceasta să-şi poată achita obligaţiile financiare către Marin Anton.
În urma lecturării rechizitoriului, dosarul pare unul ” beton „, pe lângă patronul firmei din Italia  se pare că mai există alţi doi denunţători, apropiaţi de Marin Anton. Aceştia ar fi fost nemulţumiţi de modul în care au fost împărţiţi bani, dovadă fiind că aceştia nici nu apar în rechizitoriul întocmit de către DNA, unde este dezvăluit traseul prin care liderul PNL ar fi intrat în posesia sumei de bani provenită din luarea de mită.


Publicat  :  februarie 11, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare