CERCETAȚI PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

arma vanatoare

Polițiștii I.P.J. Giurgiu efectuează cercetări în două dosare penale, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, față de doi posesori de arme care nu și-au îndeplinit obligația legală de a depune arma la un armurier autorizat, în termen de 10 zile, de la expirarea documentelor în baza cărora dețineau armele.

Joi, 23 august 2018 , polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au depistat un bărbat de 57 ani, din comuna Ulmi, județul Giurgiu, care deținea o armă de vânătoare cu alice, calibru 12, în baza permisului de armă eliberat de către I.P.J. Giurgiu în luna iulie 2013.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că documentul este expirat din luna iulie 2018, persoana neîndeplinindu-și obligația de a depune arma la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea documentului.

Arma letală a fost ridicată de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor, urmând ca persoanei în cauză să i se emită dispoziție de anulare a autorizării dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

La data de 25.08.2018, polițiștii au depistat un alt bărbat, de 47 ani, din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu, care deținea o armă de autoapărare cu gaze, calibru 8 mm., în baza permisului de armă eliberat în luna februarie 1999, de către I.G.P.R.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că documentul este expirat din luna iulie 2005, persoana neîndeplinindu-și obligația de a depune arma la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea documentului.

Arma neletală împreună cu șase cartușe aferente au fost ridicate de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor, urmând ca persoanei în cauză să i se emită dispoziție de anulare a autorizării dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.


Publicat  :  august 26, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare