Cătălin Corbea sprijină stabilirea tinerilor în Prundu

În urmă cu trei săptămâni, conducerea primăriei Prundu a demarat un program de concesionare de terenuri agricole pentru stabilirea tinerilor în mediul rural. Astfel, în fiecare zi de miercuri, au loc licitaţii pentru concesionarea loturilor de teren (1 ha) pentru tinerii din Prundu şi Puieni.
Iniţiativa primarului Cătălin Corbea vine în sprijinul tinerilor care sunt interesaţi să depună proiecte cu finanţare europeană pentru stabilirea în mediul rural.

” Astăzi (4 mai 2017), a avut loc cea de-a treia licitaţie. În acest moment avem 25 de familii tinere (până în 40 de ani) care au aplicat şi au banii încasaţi, 40 de mii de euro.
Sper că, odată cu nouă sesiune, să ajungem la 80 – 90 de familii.
Este un program important pentru comunitatea noastră, prin care mi-am propus să păstrăm tinerii în comună. În paralel, am urmărit oferirea tuturor facilitaţilor pentru orientarea ocupaţiei acestora către legumicultura. Este o muncă grea, dar oferă un trai decent tinerilor din comună Prundu „, spune Cătălin Corbea.

Terenurile care sunt scoase spre concesionare se afla în apropierea comunei, unde, prin fonduri europene, primăria a construit un drum asfaltat, a decolmatat şi amenajat canalele de alimentare cu apă. Există astfel toate facilităţile necesare pentru o a afacere în domeniul legumiculturii.


Publicat  :  mai 5, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare