Cătălin Corbea, primarul cu cea mai bună absorbţie de fonduri europene, a semnat un nou proiect

Claudiu Popescu catalin Corbea 1Lider detaşat al proiectelor cu finanţare europeană, Cătălin Corbea, primarul comunei Prundu, a semnat marţi, 22 august, contractul de finanţare pentru o nouă investiţie.
Noul proiect, în valoare de 1 milion de euro, face parte din Programul Regional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 şi este realizat în parteneriat cu CRFIR 3 Muntenia -Sud.Catalin Corbea
” Urmează să asfaltăm 7,57 km, din care 2,65 km în Prundu, restul în satul Puieni.
Proiectul cuprinde pe lângă turnarea asfaltului şi realizarea sistemului de scurgere pentru apele pluviale. Am adoptat o soluţie tehnică modernă, identică cu cea de pe strada principală din Prundu. Este vorba despre rigole carosabile, cu spaţii de degajare. Este un proiect care va da o valoare suplimentară localităţii noastre. „, a declarat, cu această ocazie, Cătălin Corbea.
Primarul Cătălin Corbea speră că noul proiect să fie finalizat în vara anului 2018. Astfel, comuna Prundu va avea 99% din drumuri asfaltate.
„Lucrarea este una complexă, cu soluţii tehnice superioare. Partea de asfaltare o să meargă mai repede, dar amplasarea acestor rigole de scurgere este una riguroasă.
Este important că reuşim să venim cu proiecte noi. Pentru asta vreau să mulţumesc întregii echipe care lucrează în primăria Prundu. Urmează proiectele pe GAL (mobilier urban pentru fiecare gospodărie şi achiziţionarea de echipamente pentru întreţinerea drumurilor), apoi modernizarea liceului din localitate. Avem de muncă tot timpul, dar nu ne plângem de acest lucru. Mai mult, ne motivează!”, a mai declarat Cătălin Corbea.
Claudiu Popescu, director adjunct CRFIR Târgovişte, a scos în evidenţă reuşitele lui Cătălin Corbea în atragerea de fonduri europene, apreciind că este unul dintre cei mai performanţi primari din regiune:Claudiu Popescu
” Cătălin Corbea este un exemplu de urmat de către toţi primarii. Este, cu siguranţă, cel mai performant primar din judeţul Giurgiu şi printre primii din regiunea de care noi ne ocupăm.
Împreună cu echipa sa, Cătălin Corbea a reuşit să implementeze 11 proiecte pe PNDR 2007-2013.
Pe noua sesiune, 2014-2020, sunt eligibile alte două proiecte. La acestea trebuie adăugate cele implementate prin GAL-ul Prundu- Comana – Colibaşi. Sunt bani europeni, cea mai sigură cale de dezvoltare pentru localităţi.
În toate localităţile în care merg, comuna Prundu este exemplul pe care-l prezint pentru modul de lucru, seriozitatea şi implicarea administraţiei în creşterea nivelului de trai al locuitorilor „.3
Împreună cu directorul CRFIR, primarul comunei Prundu a vizitat câteva dintre proiectele realizate în comună şi au discutat despre cele care urmează să fie implementate în perioada următoare.2


Publicat  :  august 22, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare