Câinii din punctele vamale intră într-un program intens de pregătire

caini-vama-3Începând de luni, 28 august, echipele canine din punctele vamale intră într-un program intens de eficientizare, care va dura până la finele lunii noiembrie.
Astfel, câinii care au împlinit vârsta de pensionare se vor retrage din activitate, iar pentru noile echipe canine vor fi organizate stagii de învățare a tehnicilor de depistare a țigaretelor ilegale, drogurilor și banilor.
Pentru echipele aflate deja în activitate, vor fi susținute sesiuni de recapitulare și perfecționare. Totodată, vor fi îmbunătățite metodele de control folosite la verificarea autoturismelor, camioanelor, autocarelor, containerelor, depozitelor şi încăperilor, sacilor poştali şi valizelor.
În centrul de formare a echipelor canine din Giurgiu urmează să fie instruiţi câinii care vor fi activi şi în punctele vamale din Serbia.
„În spatele unui câine instruit stau ore întregi de antrenament, ceea ce presupune efort fizic susţinut. Lucrătorii vamali şi câinii lucrează zi de zi, opt ore. Antrenamentul unei echipe canine durează aproximativ trei luni. În fiecare an, echipele se întorc la Centru pentru o săptămână de exerciții de întreținere.
Toţi lucrătorii vamali aflaţi în centrul de instruire de la Giurgiu se află acolo la cerere. Formarea unui câine se face prin joc, care stă la baza tuturor activităţilor zilnice. Drept urmare, lucrătorul vamal, indiferent de vârstă sau de experienţă, trebuie să se adapteze, să înveţe să se joace. Câinele are nevoie de suport şi încurajare permanentă ca să poată avea rezultate”, a declarat Alexandru Ioniță, șeful Centrului de Instruire Echipe Mobile din Giurgiu.


Publicat  :  august 28, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare