Bacalaureatul din acest an este în pericol să se amâne!

simulare-bac-2014-1

Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a transmis miercuri un comunicat de presă în care arăta, că primeşte zilnic semnale de la liderii sindicatelor afiliate, care atenţionează că tot mai multe cadre didactice nu mai doresc să facă parte din comisiile de bacalaureat, considerându-se umilite prin banii primiţi ca supraveghetori şi evaluatori, în condiţiile în care responsabilitatea este foarte mare.

„Un profesor primeşte 19 lei/zi pentru asistenţă şi trei lei pentru o lucrare corectată la acest examen de bacalaureat. Cum să nu se se simtă umiliţi? Cum să fie ei motivaţi cu această sumă? Cum să dorească ei să facă parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum când se pune o presiune imensă pe ei, având în vedere scandalurile din anii trecuţi, care au aruncat o pată de noroi asupra întregului învăţământ din România?”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ avertizează guvernul că examenul de bacalaureat, care va începe săptămâna viitoare, este în pericol să nu mai aibă loc.


Publicat  :  iunie 4, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare