Averile parlamentarilor giurgiuveni. Astăzi, senatorul PSD Robert Cazanciuc

Robert cazanciuc 1

După ce au fost nevoiţi să-şi completeze declaraţiile de avere şi interese la început de mandat, parlamentarii le-au actualizat în luna iunie 2021. Multe dintre declaraţiile de avere sunt surprinzătoare, departe de ceea ce ştiu giurgiuvenii şi luxul pe care mulţi dintre aceştia îl afişează.
Unii dintre parlamentari sunt colecţionari de bijuterii, alţii de case şi contracte de sute de miliarde de lei din bani publici. Unii parlamentari au luat bani cu împrumut de la colegi şi prieteni, alţii şi-au ajutat financiar colegii de partid.
Astăzi, vom prezenta averea senatorului PSD de Giurgiu, Robert Cazanciuc, aşa cum reiese din ultima declaraţie pe care acesta a depus-o la data de 15 iunie 2021.cazanciuc
Fost procuror, director general la Administrația Națională a Penitenciarelor, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe, ministru al Justiţiei, preşedinte interimar al Senatului, Robert Cazanciuc are o avere departe de pretenţiile carierei pe care o are, aşa reiese cel puţin din declaraţia acestuia. Senatorul PSD deţine un teren agricol în comuna Râfov, judeţul Prahova, cumpărat în anul 2003, în suprafaţă de 8 mii de metri pătraţi. Robert Cazanciuc deţine jumătate din drepturile de proprietate pentru o casă în oraşul Chitila, cu o suprafaţă de 233 metri pătraţi, locuinţă pe care a construit-o în anul 2010. Acesta conduce un autoturism Land Rover Freelander, cumpărat în anul 2008.dewclaratie avere 1
La capitolul datorii, senatorul Robert Cazanciu are un împrumut în valoare de 51.349 mii de euro, făcut în anul 2008 la Unicredit Bank şi care este scadent în anul 2038.
În data de 20 iulie 2021, Robert Cazanciuc revine cu o nouă declaraţie de avere, pentru corectarea unor erori materiale apărute în declaraţia depusă la începerea mandatului.declaratie avere 2
În aceasta apare o contribuţie financiară în valoare de 27 de mii de euro către PSD Giurgiu, dar şi datorii scadente în aceste an, către două persoane fizice. Prima datorie, în valoare de 10 mii de euro, este către colegul de partid, medicul Florin Orţan, iar o altă datorie, de 7 mii de euro, este la medicul Vlad Pedrescu.
Cu un venit anul declarat de aproximativ 1 miliard 700 de milioane de lei, senatorului PSD îi va fi greu să-şi acopere împrumuturile, nu mai vorbim să pună vreun ban deoparte.clubul diplomatic
Senatorul Robert Cazanciuc are însă prieteni potenţi financiari şi nu trebuie să-i purtăm noi de grijă.
Într-o investigaţie publicată în 13 iunie 2021 de către Săptămâna Financiară (https://www.sfin.ro/increngaturile-sulfuroase-ale-clubului-diplomatic-sau-cum-a-ajuns-robert-cazanciuc-victor-pontas-puppet-sa-fie-asociat-la-nivel-de-board-cu-denuntatorul-dobrescu-magnatul-liviu-tudor-si-consult/), senatorul giurgiuvean apare în Consiliul Director al Clubului Diplomatic, un ONG independent care a avut norocul să primească 19 hectare de teren în buricul verde al Capitalei. În această locaţie sunt opt terenuri de tenis pe zgură, două piscine în aer liber, două restaurante (unul în Pavilionul central), teren de golf cu şase găuri, driving-range, mini-teren de fotbal. În spatele afacerii s-ar afla ” băieţii deştepţi” din Grupul de la Monaco.
Despre Clubul Diplomatic şi Robert Cazanciuc fostul parlamentar PSD, Cristian Rizea, fugit în Republica Moldova, spune în ” Spovedaniile” sale: „E o afacere, combinaţie – a luat clubul Diplomatic (D. Dobrescu), l-a luat pe un ONG pe care el îl patronează, l-a băgat în faţă pe Ţinu Sebeșeanu, Robert Cazanciuc este cureaua. (…) În momentul în care lucrurile vor intra pe făgaşul normal, vor lansa un proiect imobiliar. Chiar dacă acum Cazanciuc nu mai e cu Ponta! Dar el era cel care ținea legătura şi cu Liviu Tudor, pentru că, atenție, numele acestuia n-a apărut foarte mult în spaţiul public. (…) Dobrescu e oarecum, să zicem, în față, dar Liviu Tudor e în spate, iar Cazanciuc e cel care transmitea mesajele dintre Ponta şi acest om important de afaceri pe care l-am nominalizat. (https://realitateadeneamt.net/video-spovedania-lui-rizea-continua-cum-a-fost-executat-adrian-severin-cum-a-ajuns-remus-pricopie-atat-de-sus/)
Dacă este adevărat cele spuse de fostul deputat PSD, care ne-a obişnuit cu destule fabulaţii, doar cei implicat pot şti.
Despre senatorul giurgiuvean Robert Cazanciuc mai trebuie spus că este membru în Fundaţia Black Sea Regional Projects 2020, iniţiată de către fostul premier Victor Ponta şi din Asociaţia Procurorilor din România.


Publicat  :  septembrie 14, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare