Asociația MaiMultVerde a amenajat Ecoruta Dunăreană, un traseu ecoturistic în județul Giurgiu

ecoruta dunareana-resize

Asociația MaiMultVerde a amenajat în 2023 Ecoruta Dunăreană, un traseu ecoturistic de 44 km care străbate 5 localități din județul Giurgiu, în cadrul proiectului Pentru o Dunăre cu malurile curate. Este primul traseu ecoturistic de natură și agrement din județul Giurgiu, amenajat între localitățile Slobozia, Oinacu, Giurgiu, Gostinu și Prundu, o zonă cu o biodiversitate specifică Deltei Dunării.

Evenimentul de încheiere a proiectului Pentru o Dunăre cu malurile curate va avea loc joi, 7 decembrie 2023, ora 17.00, la Centrul Cultural Local „Ion Vinea” din Giurgiu, unde va fi prezentată expoziția de fotografie care documentează Ecoruta Dunăreană realizată de Larisa Baltă.

„ Ecoruta Dunăreană este un proiect pilot propus de Asociația MaiMultVerde ca soluție pentru dezvoltarea turistică sustenabilă a Dunării, într-o zonă cu un potențial natural enorm: întâlnim aici aceleași specii ca în Delta Dunării. Ne-am lovit însă de o provocare majoră, tot traseul este sufocat de deșeuri abandonate.” spune Loredana Pană, expert advocacy MaiMultVerde.

În această vară, în numai două săptămâni, zeci de voluntari participanți la cele 4 tabere de igienizare organizate pe traseul Ecorutei Dunărene au colectat peste 10 tone de deșeuri abandonate în natură. În total, peste 80 de voluntari s-au implicat în acțiunile proiectului – igienizări ale traseului, plantări în Pădurea Comunitară Cama (parte integrantă a Ecorutei) și marcarea traseului prin panouri de informare, săgeți și marcaje cu vopsea și marcarea traseului în on-line. De asemenea, Asociația MaiMultVerde a reușit coagularea unui grup de inițiativă local în vederea sprijinirii proiectului în viitor.


Publicat  :  decembrie 5, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare