Angajaţii DGASPC Giurgiu au intrat de astăzi în grevă japoneză

catalin lupu

Cu salariile neplătite de două luni de zile, cei aproximativ 1000 de angajaţi ai Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu au intrat începând de astăzi în greva japoneză. Dacă situaţia nu se va rezolva până în data de 15 iunie, iar şansele ca acest lucru să se întâmple sunt practic nule, angajaţii DGASPC vor începe pichetarea principalelor instituţii din oraş.
Anunţul a fost făcut astăzi, 4 iunie, de Cătălin Lupu, directorul general DGASPC Giurgiu:
” Sunt mulţi angajaţi care vor să plece din direcţie, dar nu pot face acest lucru deoarece este acea prevedere legală cu preavizul de 45 de zile.
Avem familii monoparentale, avem soţ şi soţie care lucrează împreună la DGASPC, cum să se descurce aceşti oameni? „, spune directorul DGASPC Giurgiu.
” Până în prezent, noi am cheltuit 20 de milioane lei, din care 9 milioane lei de la bugetul de stat și 11 milioane de la Consiliul Județean. Guvernul ne-a dat 9 milioane din 36 de milioane, aşa cum prevede legea… Sincer, eu nu văd cum, până la rectificarea bugetară din luna august, să se rezolve problema. Singura soluţie rămâne greva”, a mai spus Cătălin Lupu.
Situaţia din Giurgiu se regăseşte în mai multe judeţe din ţară ( Gorj, Vâlcea, Galaţi, Iaşi etc), o dovadă evidentă că guvernul nu-şi îndeplineşte obligaţiile în domeniu asistenţei sociale:
„Este dezastru la Protecţie Copilului. Nu mai sunt bani. Guvernul trebuie să aloce bani urgent. Situaţia este foarte dificilă. O să facem un material, să-l înaintăm domnului preşedinte Bogdan Hossu şi dânsul să-l dea şi ministrului Muncii. Cred că în toată România este această situaţie. Guvernul trebuie să se trezească şi să rezolve situaţia de la Protecţia Copilului. Şi primarii au restanţă la plata salariilor pentru îngrijitorii copiilor cu handicap. Rog Guvernul să aloce bani unde e nevoie”, este declaraţia liderului CNS Cartel Alfa Vâlcea.


Publicat  :  iunie 4, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare