ANAF recomandă interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale

anafAgenția Națională de Administrare Fiscală recomandă contribuabililor să folosească mijloacele de comunicare la distanță, în relația cu Fiscul, în contextul epidemiei de coronavirus

„În contextul răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește contribuabililor cã obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanță“, a anunțat ANAF, luni, într-un comunicat.

Potrivit Agenției, contribuabilii care trebuie să depună declarații fiscale pot utiliza:

– Spațiul Privat Virtual (SPV) – disponibil pe site-ul Agenției, www.anaf.ro.

– Portalul www.e-guvernare.ro, pentru a depune declarațiile online, utlizând certificate digitale calificate.

Formularele/declarațiile fiscale, care nu se pot transmite pentru moment electronic, pot fi transmise de contribuabili și prin fax sau servicii de curierat.

Contribuabilii care trebuie să efectueze plăți o pot face prin Internet Banking sau prin www.ghiseul.ro, a mai anunțat Agenția Națională de Administrare Fiscală

Potrivit ANAF, persoanele care au nevoie de informații le pot obține prin intermediul Spațiului Privat Virtual sau prin intermediul Formularului de contact de pe site-ul Agenției.

„Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii că lucrul cu publicul se desfășoară în unitățile fiscale exclusiv în incinta spațiilor destinate primirii contribuabililor“, se precizează în comunicat.


Publicat  :  martie 11, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare