Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, modernizat cu fonduri europene

spital judetean

Consilierii judeţeni au votat în cadrul şedinţei extraordinare de marţi, 16 iulie, un proiect de hotărâre pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Obiectivul general al investiţiei este creşterea calităţii serviciilor medicale oferite de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi a gradului de accesibilitate a populaţiei deservite la standardele impuse de normele europene specifice.
Obiectivele proiectului sunt:

  • Vor fi dotate 17 cabinete şi 21 de spaţii suport, necesare pentru funcţionare Ambulatoriului şi pentru asigurarea unor servicii medicale eficiente şi îmbunătăţite la nivelul unităţii medicale beneficiare.
  • Diminuarea duratei de spitalizare a pacienţilor internaţi care nu necesită îngrijire medicală permanenta, prin dotarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu cu aparatura performantă
  • Scăderea timpului de diagnosticare şi tratament, precum şi prevenţie/depistare precocea bolilor
  • Modernizarea infrastructurii pentru îmbunătăţirea accesului fizic pentru persoanele cu dizabilităţi
  • Scăderea consumurilor energetice şi creşterea performante energetice a clădirii

Proiectul a fost evaluat din punct de vedere al admisibilităţii şi eligibilităţii, fiind selectat pentru finanţare, în acest moment fiind în faza de precontractare.
Valoarea totală a proiectului este de 10.695.225,38 lei, finanţarea urmând să se desfăşoare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 8.
Creșterea calității actului medical se înscrie în viziune de ansamblu a conducerii Consiliului Județean Giurgiu, care are în derulare mai multe proiecte în domeniul sănătăţii.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu va beneficia la finalul programului de modernizare de un spaţiu destinat funcţionării unui ambulatoriu integrat, dotat cu aparatură modernă de specialitate.


Publicat  :  iulie 16, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare