Alegeri locale 2020 în municipiul Giurgiu: Cum vor fi păcăliţi giurgiuvenii!

alegeri giurgiu

 

Toată sceneta pregătită de către politicienii giurgiuveni pentru alegerile locale din acest an în municipiul Giurgiu pare o coţcărie, menită să distragă atenţia de la lehamitea pe care electoratul o are faţă de întreaga clasă politică.
Partidele, liderii acestora, candidaţii, refuză comunicarea cu electoratul, încercând să ascundă ceea ce este evident pentru toată lumea: clasa politica giurgiuveană se dovedeşte impotentă în a oferi un program credibil pentru acest oraş, un candidat care să aprindă speranţele giurgiuvenilor pentru un mâine mai bun.
Posibilii candidaţi pentru funcţia de primar comunică public ca şi cum dorinţa lor de a conduce acest oraş este o ruşine. De fapt, este jena celui care ştie că nu are nimic de oferit. Pentru a evita posibilul val de critici şi întrebări, este preferat mersul pe burtă, în speranţa că vor înşela încă o dată electoratul.
Timp de 4 ani, Nicolae Barbu, primarul în funcţie, a spus că nu este interesat de un nou mandat şi o să refuze categoric orice propunere pentru o nouă candidatura. Cum era de aşteptat, între timp şi-a nuanţat discursul şi o să-şi încerce norocul providenţial cu o nouă candidatură din partea PSD.
La PNL, ” Mutul” (Dan Motreanu) a pregătit un număr unic de magie şi iluzionism în privinţa desemnării candidatului la funcţia de primar.
Până şi posibilul candidat Adrian Anghelescu declara, într-un recent interviu, că a aflat de la un prieten ca sondajul intern deja a început şi că ar fi realizat de o „prestigioasă „casa de cercetare sociologică CDS, din Bucureşti. Singurul CDS, oferit de către google, este Centrul de Diagnoză Socială şi are ca principal domeniu de cercetare „fundamentele culturale ale fericirii individuale”. Shit!
În interiorul PNL, lupta se dă între Marian Măroiu şi Adrian Anghelescu.
Măroiu are în avantajul său notorietatea şi campania desfăşurată în ultimii ani, Anghelescu faptul că este perceput ca fiind din afară actualei clase politice locale şi că urmează să fie susţinut şi de către USR.
Printr-o politică păguboasă, determinată de o indecizie permanentă în ceea ce priveşte conducerea organizaţiei municipale, cei de la ALDE Giurgiu se văd cu doar câteva luni înainte de alegeri în situaţia de a nu putea oferi un candidat viabil pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu.
Evoluţia politică a partidului este imposibil de descifrat în acest moment, aşa că este greu de anticipat ce joc vor face la alegerile locale.
Se ştie doar că au în desfăşurare un sondaj intern, în care Ionel Muscalu este unul dintre posibilii candidaţi.
USR-ul, un alt semn de întrebare. Dacă sondajul intern PNL este câştigat de către Adrian Anghelescu, îl vor susţine pe acesta. De nu, vor încerca să găsească un alt candidat.
Aceasta este doar partea cât de cât văzută a ofertei pe care principalele partide politice din Giurgiu o prezintă pentru alegerile locale din municipiu Giurgiu în anul electoral 2020.
În spatele ” tarabei” se ascunde o mare înşelăciune pregătită pentru votanţi, subiect pe care-l vom dezvolta în zilele următoare.


Publicat  :  ianuarie 26, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare