ALDE Giurgiu propune soluţii pentru sportul românesc

14517530_10205566250235252_5045363219722284576_n

Starea deplorabilă a sportului românesc, lipsa de sprijin şi de finanţare din partea actualei guvernări, au fost câteva dintre subiectele dezvoltate de către ALDE Giurgiu, în cadrul conferinţei de presă de vineri, 30 septembrie.
Profesorul Nicolae Dogaru, directorul Liceului tehnologic ” Miron Nicolescu” spune că se impune luarea unor măsuri imediate şi o modificare din temelii a legii sportului:
” Trebuie să luăm măsuri drastice pentru reorganizarea sportului românesc. Deşi baza sportivă s-a dezvoltat, rezultatele obţinute la întrecerile naţionale sunt din ce în ce mai slabe. Sunt discuţii pentru o reorganizare a federaţiilor şi regândirea modului în care acestea sunt finanţate.”
Toma Petcu, copreşedintele ALDE Giurgiu şi candidatul partidului pentru Camera Deputaţilor, propune o regândire a paradigmei de poziţionare a clasei politice faţă de sport:
” Zilele acestea au apărut speculaţii că echipa de fotbal „Astra” urmează se se desfiinţeze. Dacă se va întâmpla acest lucru, oraşul Giurgiu rămâne doar cu o echipă de fotbal în divizia „D”, la acelaşi nivel cu localităţile Vedea şi Izvoarele. Toţi marii investitori din sport, fie privaţi, fie OAT-uri, au avut probleme cu justiţia, pentru modul în care au finanţat activitatea sportivă. Este grav acest lucru. Clasa politica trebuie să treacă imediat la modificarea legislaţiei din domeniu, este evident că legile pe care le avem în acest moment sunt greşite „, a mai declarat Toma Petcu.


Publicat  :  octombrie 3, 2016

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare