Activitatea preşedintelui Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu – „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”!

Beianu-Dumitru

Nimeni nu poate nega faptul că preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, este născut sub o stea norocoasă.
După mai multe eşecuri electorale dureroase, când nimeni nu se mai aştepta, Dumitru Beianu a speculat conjunctura politică din anul 2020 şi a reuşit să revină după 8 ani la conducerea Consiliului Judeţean.
A fost o candidatură de conjunctură, un compromis al organizaţiei PNL, în lipsă de alţi doritori. Dacă deputatul Andrei Alexandru ar fi acceptat, la întâlnirea de la Mihăileşti, propunerea majorităţii primarilor de a candida pentru preşedinţia consiliului, altfel s-ar fi scris istoria.
Dumitru Beianu a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean într-o circumstanţă total atipică.
Primarii, forţa electorală a partidului, dialoghează doar cu senatorul Toma Petcu şi deputatul Andrei Alexandru, coordonaţi de către preşedintele Dan Motreanu. Alegerile locale au fost câştigate de către acest triumvirat. Dumitru Beianu este cel mult ignorat în acest triunghi de putere de la PNL Giurgiu. Atunci când interacţionează cu aleşii locali ai partidului, se lasă cu scandal, un adevărat concurs de sprint pe 100 metri garduri, la care Beianu este campion.
Conştient că este preşedintele altora, fără niciun fel de merit personal pentru funcţia pe care o deţine, ne-am fi aşteptat ca preşedintele Dumitru Beianu să fi învăţat ceva din greşelile trecutului. În perioadele în care nu a fost apăsat de greutatea funcţiei de preşedinte, Dumitru Beianu a fost o persoană agreabilă, empatică, comunicativă, de multe ori jovială.
În momentul în care a ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu a cunoscut o schimbare semnificativă de personalitate, în sens negativ.
În literatura de specialitate este denumit sindromul Hybris, persoane care, brusc, par a pierde contactul cu lumea în care trăiesc, îşi supraestimează competenţele şi capacităţile, nu ezită să facă abuz de putere, ignorând, cu bună ştiinţă, regulile, fără a fi interesaţi de “costuri” şi consecinţe.
Sub presiunea funcţiei, preşedintele Consiliului Judeţean a revenit la vechile obiceiuri din mandatul 2008-2012.
Zeflemitor, răutăcios, autosuficient, răzbunător şi cu credinţa că este atotcunoscător, Dumitru Beianu a ajuns, în doar 8 luni de zile, de la statutul de preşedintele altora, la cel de preşedintele nimănui.
Despre realizările din lunile de mandat ale preşedintelui Dumitru Beianu nu se pot spune prea multe. Câteva promisiuni legate de proiectele PNRR pentru judeţul Giurgiu, simple glumiţe ce nu au fost luate în seamă de nimeni. Şi nişte studii de fezabilitate cu o anumită firmă din Bucureşti, pentru presupuse gaze naturale, care au văduvit bugetele localităţilor giurgiuvene cu alocaţia de la bugetul Consiliul Judeţean pe un an. Este o tăcere totală în PNL Giurgiu asupra faptului că judeţul nostru nu are cel puţin 1 euro alocat prin PNRR. Minciuni electorale, fluturi, pe banii şi existenţa giurgiuvenilor.
La capitolul plusuri din activitatea preşedintelui Consiliul Judeţean, putem trece interesul pentru implementarea Învăţământului Dual. Dacă proiectul va cunoaşte o formă palpabilă, rămâne de văzut. Este de remarcat şi inaugurarea unor proiecte implementate, realizate şi finalizate de către fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Marian Mina.
Blocarea proiectului cu finanţare europeană, ce vizează modernizarea Drumul Judeţean 503 Giurgiu–Toporu, pentru nişte vicii de procedură ce fac obiectul unei sesizări la DNA, dosarul Grădinari şi Pensiunea ” Calul Balan” SRL, într-o asociere cu asociaţii nonguvernamentale apropiate, reprezintă marile semne de întrebare legate de corectitudinea şi onestitatea mandatului de preşedinte a lui Dumitru Beianu.
În loc de concluzii, în legătură cu activitatea lui Dumitru Beianu la conducerea Consiliului Judeţean, cităm unul dintre primarii care au contribuit decisiv la alegerea acestuia la conducerea Consiliului Judeţean: ” Că este incapabil administrativ, ştiam. Nu îi cunoşteam această latură a răutăţii, de- a dreptul viscerală. Sunt uimit cât de rău este acest om”!


Publicat  :  iulie 5, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare