Acţionarii la SIF-uri nu primesc nici un leu anul acesta

sif

Sunt încă foarte mulţi giurgiuveni care deţin acţiuni, în urma așa-zisei privatizări 1996, la cele 5 fonduri de investiţii financiare. Dacă în anii trecuţi aceştia au primit o sumă, ce e drept modică, pentru acţiunile pe care le deţin, în acest an SIF-urile au anunţat că nu mai acordă nici un fel de dividente acţionarilor.

Decizia de a nu mai acorda în acest an dividende a fost luată deja de SIF Muntenia, SIF Banat-Crișana și SIF Transilvania, în adunările generale ale acționarilor care au avut loc în luna aprilie a.c.

SIF Moldova este singura din cele cinci SIF-uri care a anunțat că va acorda, în acest an, dividende. Este adevărat că e vorba de o sumă insignifiantă, de doar 0,066 lei/acțiune – cel mai mic dividend acordat în ultimii ani. La SIF Oltenia urmează să se ia o hotărâre în acest sens, la AGA din 28 iulie a.c., dar propunerea anunțată deja de Consiliul de Administrație de la această societate este să nu se acorde niciun fel de dividende, întregul profit, de 130 milioane lei, să fie reţinut pentru surse proprii de finanţare.


Publicat  :  iulie 2, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare