RASPUNSURI LA „INTREBARILE PENTRU CONDUCEREA DIRECTIEI SANITAR VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR GIURGIU”

14352324_10205502405479173_5898832871364442545_o

In articolul „Ghioceii” au dileme politice din data de 29.08.2016 publicatia Giurgiu Pe Surse specifica „ DSV a fost singura institutie care a emis un comunicat de presa despre masurile pe care le-a luat” iar in articolul din data de 22.09.2016 „Intrebari pentru conducerea Directiei Sanitar Veterinara Giurgiu” specifica „ Nu se poate spune acelasi lucru si despre Directia Saniatara Veterinara….”.
DSVSA Giurgiu nu ascunde nici un adevar evident, nu protejeaza colegii care si-au facut datoria cu responsabilitate si profesionalism, astfel incat raspunde punctual la intrebarile puse de dumneavoastra:
Cine sunt persoanele din cadrul direcţiei care au semnat buletinul de conformitate pentru produse distribuite?
„Buletinul de conformitate” mai exact declaratia de conformitate este eliberata de producator sau de agentul economic care distribuie produsele in baza unor documente eliberate de producator. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, nu elibereaza astfel de documente.

Cine a a semnat conformitatea pentru spaţiul în care au fost depozitate produsele?
Spatiul in care au fost depozitate produsul ( orezul contaminat) este un spatiu inregistrat sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor in conformitate cu prevederile Ord. ANSVSA nr. 111/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare, cu numarul de inregistrare 2518/03.08.2016.
Mentionam ca pentru eliberarea documentului de inregistrare lucreaza o echipa si nu o persoana.

Dacă spaţiul era conform, de ce, după izbucnirea scandalului, a dat un ultimatum de 48 de ore pentru DAS pentru reamenajarea acestuia?
Spatiul de depozitare nu era un spatiu neconform, avand in vederea ca detinea un document de inregistrare sanitar vederinara si pentru sigurannta alimentelor elibrat in baza unor prevederi legale.
Aparitia dupa inregistrarea sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor a unor neconformitati, in acest caz orez infestat cu gargarite, impune luarea unor masuri corespunzatoare in vederea solutionarii sitautiei aparute. Astfel s-au acordat cele 48 de ore pentru a efectua actiunea de dezinsectie a spatiului respectiv, in caz contrar exista riscul de contaminare a produselor nou depozitate

De ce nu a dat nicio amendă celor vinovaţi?
Nu s-au aplicat sanctiuni deoarece produsele au fost depozitatea corepunzator intr-un spatiu inregistrat sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

Pentru care motiv, într-un caz similar, persoana care a semnalat faptul că produsele nu sunt în regulă a fost amendată cu 6 milioane de lei?
La DSVSA Giurgiu a fost inregistrata o singura sesizare avand ca subiect contaminarea orezului cu gargarite, iar aceasta a fost facuta de o primarie din judetul Giurgiu, nu de o persoana.
In acest caz depozitarea produselor POAD s-a facut intr-un spatiu neinregistrat sanitar veterinar, fara ca DSVSA Giurgiu sa aiba stiinta de existenta acestui spatiu, iar amenda a fost aplicata persoanei responsabile cu depozitarea si distribuirea produselor POAD, in valoare de 600 lei, pentru depozitarea produselor alimentare in spatii neinregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

Data
22.09.2016

Director executiv,
Dr. ILIESCU CORNELIA


Publicat  :  septembrie 22, 2016

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare