În primele 6 luni din acest an, Administraţia Zonei Libere Giurgiu S.A a încheiat exerciţiul financiar pe profit

Administratia Zonei Libere Giurgiu

Încheiere exerciţiului financiar pentru primele 6 luni din anul 2024 vine cu veşti bune pentru Administraţia Zonei Libere Giurgiu SA, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local Giurgiu.

După mai mulţi ani în care a înregistrat pierderi, Zona Liberă Giurgiu a trecut pe profit. George Pălălău, directorul general al Administraţie Zonei Libere Giurgiu, spune că a reuşit acest lucru prin reducerea cheltuielilor şi eficientizarea activităţi economice:

George Palalau

” La şase luni, situaţia economică este una pozitivă. După mai mulţi ani am reuşit să scăpăm de acele pierderi care se rostogoleau luna de lună. Am reuşit acest lucru prin diminuarea cheltuielilor, atât de personal, cât şi cu materialele de întreţinere şi piese de schimb, drept pentru care, la data de 30.06.2024, am încheiat exerciţiul financiar pozitiv cu o suma de 22 de mii de lei, profit net realizat de către Zona Liberă Giurgiu în primele 6 luni din anul 2024.
Vreau să vă amintesc că, anul trecut, în luna august, când am fost instalat director general, Zona Liberă înregistra o pierdere reală de 8 miliarde 700 de mii de lei.
Avem un profit mic, dar nu mai sunt pierderile din anii precedenţi. „, ne-a declarat George Pălălău, directorul general al Administraţie Zonei Libere SA Giurgiu.

Începând cu luna iunie 2024, au început procedurile pentru încheierea de noi contracte de închiriere şi concesionare în Zona Liberă :
” Încăpând cu data de 1 iunie, au fost finalizate procedurile de a deschide din nou concesiuni în Zona Liberă Giurgiu, au fost aprobate tarifele de concesiune şi închiriere în cadrul Consiliului de Administraţie şi în Consiliul Local. Aceste tarife au fost stabilite în urma unor rapoarte de evaluare făcute pentru toate suprafeţele de teren, ocupate sau libere în acest moment. În funcţie de poziţionarea lor în cadrul Zonei Libere, în funcţie de accesul la utilităţi, drum şi geografia terenului, au fost stabilite preţuri diferenţiate, preţuri minime de pornire pentru licitaţie.
Începând cu 1 iulie am încheiat deja noi contracte de închiriere, avem în prezent un număr de şapte contracte de închiriere şi sunt, de asemenea, declanşate procedurile legale pentru patru contracte de concesiune. „
Din păcate, nivelul Dunării este în scădere în această perioadă, ceea ce afectează direct activitatea de descărcare de mărfuri la cheu. Directorul general al Zonei Libere Giurgiu speră că această situaţie să nu fie una de durată, în aşa fel încât să nu afecteze negativ exerciţiul financiar al societăţii.


Publicat  :  august 20, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare