Despre proiectele Clubului Rotary Danubius Giurgiu trecute, precum şi despre cele viitoare au vorbit în cadrul conferinţei de presă de luni, 16 iulie 201., preşedintele în exerciţiu, Ramona Lucia Iordache, secretarul Marian Mihalcea şi doi dintre membrii echipei, responsabilii cu relaţiile publice: Liliana Ciobanu şi George Csender, doi dintre foştii preşedinţi ai clubului, în perioada cărora s-au realizat proiecte frumoase pentru giurgiuveni şi de care aceştia îşi amintesc cu bucurie.
„Reînnodam astăzi o frumoasă tradiţie. Ne bucurăm să venim în faţa dvs. cu o nouă echipă, pe care aş vrea să v-o prezint: Ramona Lucia Iordache, preşedinte, Marian Mihalcea, secretar, Sorin Ruse, trezorier, Codruţ Cainaru şi Valentin Mihăilă, memberschip, Liliana Ciobanu, George Csender, Florian Nicolae, relaţii publice, Ciprian Agrina Vladu, Gabriel Pană şi Alexandru Stanca, serviciul proiecte, Sorin Duţă şi Nicolae Barbu, Fundaţia Rotary”, a declarat în debutul conferinţei George Csender.
Despre proiectele derulate în anii trecuţi au vorbit atât Liliana Ciobanu, fost preşedinte cât şi Ramona Iordache, preşedintele în exerciţiu. Dintre acestea amintim: amenajarea a două rezerve la Spitalul judeţean Giurgiu, construcţia a două fântâni la Bălănoaia şi Daia, amenajarea Centrului de diabet şi boli de nutriţie Giurgiu, un loc de joacă pentru copii, dotarea cu calculatoare a cabinetului de literatură de la Colegiul Naţional Ion Maiorescu Giurgiu, organizarea concursului „7 contra 7”, în parteneriat cu ISJ Giurgiu, parteneri la concursul de matematică „Laurenţiu Panaitopol”, acordarea burselor de excelentă, dotarea cu cronometru digital, garduri şi block starturi la Clubul Sportiv Şcolar, susţinerea participării la tabăra internaţională de pictură, pregătirea suplimentară a copiilor de clasa a VIII-a (aceştia fiind pregătiţi de elevi de clasa a XII-a), iar primii 5 dintre aceştia, care au obţinut şi note mari la examen, au mers în tabără. La nivel naţional, Rotary România 2241, în parteneriat public privat cu Ministerul Sănătăţii, a implementat cu succes un proiect la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, graţie căruia copiii cu probleme cardiace au putut fi operaţi de medici pregătiţi în Israel, cu sprijinul rotarienilor de acolo.
Însă, de departe, pentru noul an rotarian, echipa de la Giurgiu şi-a propus o mulţime de proiecte îndrăzneţe am spune noi, şi nu greşim.
„Be the inspiration este temă anului rotaryan, în traducere să fim inspiraţi. Ne propunem că prin acţiunile noastre să fim inspiraţi pentru o schimbare pozitivă, inspirând comunitatea să facă faţă cu curaj şi optimism provocărilor societăţii actuale. Vrem să fim inspiraţia pentru tineri să îşi clădească viitorul pe principii sănătoase, pe cinste, corectitudine şi munca, acestea fiind valorile care conduc la dezvoltarea personală. Să fim inpirati în ceea ce priveşte spiritul civic, grijă faţă de mediul înconjurător, respectul faţă de semeni, conştientizarea faptului că prin acţiunile fiecărei persoane putem schimba viitorul planetei.
Acţiunile noastre vizează trei coordonate importante: educaţie, sănătate, social. Şi am să le prezint pe rând.
Educaţie. Deja, am avut concursul de înot „Prietenii Dunării”, unde am fost partenerii Asociaţiei „Prieteni de lângă Tine” Giurgiu, concurs organizat de Ziua Internaţională a bătrânului fluviu Dunărea. Mai avem: „Ghiozdanul pentru şcoala”, bursele de excelentă, un concurs de atletism, continuitate pentru tabăra şcolară, premierea olimpicilor în cadrul balului din luna noiembrie.
Sănătate. Aici avem două proiecte de impact. Vrem să dezvoltăm un program de educaţie a elevilor din şcolile gimnaziale cu privire la un regim alimentar sănătos şi la nevoia de mişcare, de ziua diabetului pe 14 noiembrie. Mai avem un proiect „Sănătate înainte de toate” pe care îl vom derula în mediul rural, tot în şcoli şi vizează igiena personală.
Social. Proiecte propuse – „Moş Crăciun există”, cadouri pentru copii din familii nevoiaşe; „Bunici fără nepoţi” său „Dăruieşte un zâmbet, fă un copil fericit”.
Avem şi alte proiecte de voluntariat pentru membrii clubului nostru: plantarea a 100 de copaci de dimensiuni mari, care să simbolizeze împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire „Rotary plantează”, participarea la Marea curăţenie, alături de Asociaţia „Prietenii de lângă Tine” partener judeţean al mişcării Lets do it, România, organizarea unui spectacol pentru strângere de fonduri, tot cu ocazia CENTENARULUI, seara crapului rotarian.
Prima activitate va fi pe 30 iulie când vom face curăţenie la fântâna de la Daia.
Mai ţin să precizez că balul de anul acesta are ca scop strângerea de fonduri pentru secţia de oncologie a Spitalului judeţean, mai exact pentru amenajarea sălii de aşteptare. Urmează să avem discuţii în acest sens cu conducerea spitalului judeţean pentru a nu ne suprapune cu proiectele deja începute ce vizează spitalul şi secţia respectivă”, a declarat Ramona Iordache.
Proiectele Clubului Rotary Danubius Giurgiu
Publicat
: iulie 17, 2018
Post your comments