La începutul săptămânii trecute la sediul societăţii Tot Agro din Prundu a avut loc un conflict violent, pe fondul intenţiei unuia dintre administratori, Mariana Corbea, de a-şi reintra în drepturi.
În urma acestui incident, aceasta a depus o plângere penală pe numele lui Ion Anton şi Alexandru Anton, fratele şi respectiv nepotul deputatului Marin Anton.
După numai câteva zile, respectiv vineri 29 august, unul dintre angajaţii Tot Agro suna la 112, spunând că a găsit la o pensiune aparţinând firmei, un pistol.
În această pensiune locuiau în ultima perioadă Ion Anton şi fiul acestuia, astfel încât polițiștilor de la Serviciul Arme și Muniții din cadrul Poliției Giurgiu le-a fost foarte uşor să identifice pe posesorul pistolului, este vorba de Ion Anton, fratele deputatului.
Poliţiştii au ridicat arma şi urmează să-şi continue cercetările pentru a lămuri împrejurarea prin care pistolul a ajuns în incinta pensiunii. Deasemenea, Ion Anton va trebui să răspundă şi în legătură cu condiţiile de păstrare şi depozitare a armei, deoarece în acest domeniu legea privind regimul armelor şi al muniţiilor este foarte clară:
Condiţiile exercitării dreptului de deţinere a armelor
Art. 26. – (1) Titularul dreptului de deţinere a armelor letale are obligaţia să păstreze armele şi muniţiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezenţei legi.
(2) Titularul dreptului de deţinere a armelor poate fi autorizat de către organul de poliţie competent teritorial, la cerere, să scoată armele deţinute în condiţiile legii din incinta locului unde acestea sunt păstrate, în următoarele situaţii:
A) cu ocazia depunerii armelor la un armurier;
B) cu ocazia schimbării locului unde sunt păstrate armele.
Condiţiile de păstrare şi port ale armelor letale
Art. 31. – (1) Titularul dreptului de a purta şi folosi arme letale are obligaţia de a păstra arma şi muniţia înscrisă în permisul de armă în condiţii de securitate, astfel încât să nu permită accesul la acestea al persoanelor neautorizate.
(2) Păstrarea armei şi muniţiei prevăzute la alin. (1) la domiciliul sau reşedinţa deţinătorului se face în locuri special destinate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezenţei legi (într-o cutie metalică încuiată şi într-un loc inaccesibil persoanelor neautorizate).
Post your comments