29 noiembrie – Ziua în care Mina a început destructurarea PNL Giurgiu

Marian Mina- presedinte PSD

” Nu a fost o surpriză majoră pentru noi, PNL Giurgiu! „, spun liberalii giurgiuveni în preambulul comunicatului emis în urma conferinţei de presă a preşedintelui PSD Giurgiu, Marian Mina, în cadrul căreia acesta a anunţat faptul că patru primari giurgiuveni au părăsit PNL-ul pentru a reveni lângă social – democraţi.
Nu este o surpriză deoarece sunt cunoscute de multă vreme tensiunile care există în PNL Giurgiu. De prin luna martie a acestui an, nemulţumirile primarilor de la Comana, Prundu, Colibaşi, Clejani erau cunoscute de către liderii PNL. Cum nemulţumiţi sunt aproape toţi primarii care la alegerile de anul trecut au părăsit PSD-ul pentru a candida din partea liberalilor. Până în prezent s-a încercat doar o aplanare a conflictelor, o cârpire pe ici, pe colo cu promisiuni. Promisiuni care nici acestea nu au fot respectate.
Fondul crizei de astăzi din PNL Giurgiu provine chiar din modul în care a fost construită victoria liberalilor la alegerile de anul trecut: prin ameninţări şi promisiuni.
Cu o mână au fost ameninţaţi cu dosare, amenzi şi distrugerea afacerilor familiei, cu cealaltă mână le-au fost promise proiecte şi fonduri pentru dezvoltarea comunităţii locale.
Probabil vă amintiţi despre promisiunile privind introducerea gazelor naturale, drumuri, canalizare, etc. Din toate acestea s-au ales cu studii de fezabilitate plătite din bugetul local către firme trimise cu ” dedicaţie” de către conducerea de la judeţ. Pentru toate promisiunile neîndeplinite, primarii au fost cei care au trebuit să ofere explicaţii comunităţii locale.
În toată acestă perioadă primarii au tăcut, dar aceasta nu însemnă că au uitat faptul că au ameninţaţi şi minţiţi.
Este greu de crezut, dar primarii giurgiuveni PNL îşi doreau mai mult decât oricine ca PSD-ul să intre la guvernare şi ei să revină în partidul din care au plecat: ” Cei de la PSD au fost calici, ăştia sunt şi calici şi incompetenţi! „, spunea unul dintre primari.
Triumviratul la conducere permis de către PNL Giurgiu este o altă cauză a situaţiei în care a ajuns astăzi ” cea mai performantă organizatie PNL din ţară „.
Pe uşa deschisă ieri de către cei patru primari vor mai ieşi şi alţii. Lista este lungă, foarte lungă. O dovadă că şi în politică dragoste cu forţa nu se poate!


Publicat  :  noiembrie 30, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare