11 IULIE- ZIUA INSPECŢIEI MUNCII – DE 23 DE ANI PROMOVEAZĂ DEMNITATEA PRIN MUNCĂ

ITM

Astăzi, 11 iulie, sărbătorim Ziua Inspecţiei Muncii stabilită prin dispoziţiile Legii nr.337/21.12.2018 privind statutul inspectorului de muncă.
În exercitarea atribuţiilor sale generale şi specifice, Inspecţia Muncii se raportează la una dintre funcţiile sale generale, aceea de comunicare, prin care se asigură schimbul de informaţii cu autorităţile centrale şi locale, precum şi cu persoanele fizice şi juridice supuse activităţii de control, informarea acestora şi a cetăţenilor asupra modului în care se respectă şi se aplică prevederile legislaţiei din domeniile de competenţă, îndeplinind, în aceeaşi măsură şi un rol instructiv prin numeroase campanii de conştientizare şi de prevenire.
Demn de ştiut, în anul 1874 a apărut prima lege care reglementa şi aspecte legate de sănătatea în muncă, iar în anul 1894 intra în vigoare ,,Regulamentul pentru industriile insalubre’’, act normativ în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă ce cuprindea dispoziţii privind atât munca femeilor şi a tinerilor, precum şi prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.
Colectivul I.T.M. Giurgiu are ca obiectiv principal menţinerea şi creşterea nivelului înalt de încredere în rândul angajatorilor şi angajaţilor, răspunderea şi receptivitatea la sesizările angajaţilor, acestea fiind soluţionate cu celeritate.
Conducerea I.T.M. Giurgiu transmite cu ocazia Zilei Inspecţiei Muncii din România multă sănătate şi succes în tot ceea ce fac tuturor angajatorilor şi angajaţilor de pe piaţa muncii a Judeţului Giurgiu.
La mulţi ani, Inspecţia Muncii din România!


Publicat  :  iulie 11, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare