ZIUA PERSOANELOR VÂRSTNICE SĂRBĂTORITĂ LA CĂMINUL DIN MIRONEȘTI

1

Persoanele vârstnice instituționalizate în centrul din localitatea Mironeşti, centru din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, au primit oaspeți cu ocazia Zilei de 1 Octombrie, Ziua persoanelor de vârsta a III-a. Mai mulți elevi ai Școlii Populare de Arte din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu au fost în Centrul pentru persoane vârstnice pentru a le oferi în dar un spectacol de muzică populară și ușoară.

Timp de peste o oră, 35 de beneficiari de servicii sociale din cadrul centrului, având vârste cuprinse între 65 și 83 de ani, au ascultat cântecele interpretate de elevi; persoanele vârstnice au fost încântate de momentele artistice susținute de elevele Diana Țogoe, Mihaela Băbaru și Ana Maria Popa, de la clasele de canto muzică ușoară și populară, îndrumate de prof. Mihaela Țițeica; Mădălin Bujoreanu, Mario Alexandu Ivan și Costel Ene, coordonați de prof. Valentin Mărgean, au interpretat frumoase cântece la orgă iar Cristian Zgonea, instruit de prof. Gheorghe Necula, a primit aprecieri pentru melodiile populare interpretate la vioară.

Beneficiarii de servicii sociale din Centrul pentru persoane vârstnice Mironeşti au fost bucuroşi de oaspeţi; au fost plăcut surprinși de organizarea acestui eveniment în cinstea lor și au fredonat multe dintre cântecele interpretate de copii.

Deși a fost o zi ploioasă, atmosfera destinsă, ca și gogoșile calde mâncate împreună, au făcut ca ziua de 1 Octombrie să fie o zi deosebită, atât pentru persoanele vârstnice din cămin cât și pentru copiii care au susținut spectacolul.

 ” 1 Octombrie este prima zi din acest an școlar la Școala Populară de Arte. Ne bucurăm că prima zi a însemnat și un prim spectacol susținut de elevi ai claselor de canto, orgă și vioară, elevi care, cu bucurie dar și cu emoții, au dorit să vină să cânte pentru persoanele vârstnice din acest centru. Vom reveni cu drag și cu alte ocazii, a declarat Carmen Mihaela Peţanca, director al Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Giurgiu.


Publicat  :  octombrie 1, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare