USR Giurgiu: Coalitia PSD-PNL a gasit cea mai nepotrivita solutie pentru criza carburantilor: compensarea pretului combustibilului cu 0.5 lei.

poza compensare carburanti

Trecem, in ultimele luni, printr-o criza fara precedent in ceea ce priveste preturile resurselor energetice. Si dupa ce coalitia PSD-PNL a asteptat de la Dumnezeu o solutie care nu a venit, a luat decizia de a compensa carburantul cu 0.5 lei per litru, o solutie fara impact pe termen mediu.

Problema la carburant este ca el nu exista pe piata intr-o cantitate suficient de mare pentru a acoperi lejer consumul. Faptul ca se da o compensare nu va face sa apara mai mult carburant, ci sa licitam cu mai multi bani pentru carburantul pre-existent. Deci o sa creasca si mai tare pretul pentru ca se compenseaza.

Stiti ce va zice coalitia saraciei PSD=PNL? Ca de vina sunt speculantii, ceea ce va fi o incercare de ascundere a impotentei lor de a guverna.

Solutia este scaderea taxelor din pretul benzinei, care acum inseamna 40% din acest pret.
USR a scris un proiect de lege care sa reduca TVA, insa el zace in Parlament pentru ca PNL=PSD nu vor sa il adopte. In schimb ne servesc tot felul de solutii aiuristice, fara impact real in economie.


Publicat  :  iunie 24, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare