Toma Petcu, convins că moţiunea de cenzură va trece

Toma Petcu

Toma Petcu, preşedintele ALDE Giurgiu, este convins că moţiunea de cenzură pregătită de către partidele din opoziţie împotriva guvernului Dăncilă urmează să treacă de Parlament.
Liderul ALDE spune că a fost un susţinător al ieşirii partidului de la guvernare, deşi nu îi face plăcere că s-a ajuns în această situaţie politică:
” Am reuşit să strângem 20 de semnături de la cei 30 de parlamentari pe care ALDE îi avea.
Din ce cunosc eu, în acest moment sunt 240 de parlamentari care au semnat pentru moţiunea de cenzură, un număr suficient de voturi pentru căderea guvernului.
Îmi lasă un gust amar această situaţie, nu îmi face plăcere că s-a ajuns aici.Cu toate acestea sunt convins că moţiunea o să treacă, aceasta o să fie depusă în Parlament luni, cel târziu marţi.
Am fost un susţinător al ieşirii de la guvernare, deoarece putem să ne exprimăm mult mai bine din postura de partid de opoziţie.
După rezultatele de la alegerile europarlamentare din 20 mai era evident că electoratul are nemulţumiri faţă de modul în care coaliţia PSD – ALDE a guvernat, că multe dintre ideile programului de guvernare au fost pierdute pe parcurs.
A fost semnalul de alarmă că trebuie să facem o restructurare de substanţă a guvernului, să regândim programul de guvernare, să venim cu măsuri economice eficiente.PSD-ul nu a acceptat aceste lucruri. „
În judeţul Giurgiu acordurile de colaborare avute cu PSD-ul vor continua, neexistând motive temeinice pentru încetarea colaborării:

” Deocamdată, la nivelul judeţului Giurgiu relaţia noastră cu PSD-ul este una civilizată, la Consiliul Judeţean, unde avem un vicepreşedinte, colaborarea poate fi aceeaşi, nu putem să începem acum să criticăm, doar de dragul de a critica. Anul viitor, în funcţie de rezultatul de la alegerile locale, este posibilă orice coaliţie în plan local „, a mai declarat Toma Petcu, preşedintele ALDE Giurgiu.


Publicat  :  septembrie 29, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare