În conformitate cu prevederile pct.10 din Planul de cooperare operativă pentru depistarea angajaţilor străini ilegali şi combaterea muncii nedeclarate a străinilor în anul 2017, în perioada 06-12.11.2017 la sediul Centrului Regional pentru Proceduri şi Cazarea Solicitanţilor de Azil Giurgiu au avut loc două întâlniri cu străinii solicitanţi ai unei forme de protecţie internaţională pe teritoriul României, cazaţi în acest centru.
La întâlniri au participat lucrători din cadrul ITM Giurgiu, Biroul imigrări Giurgiu, CRPCSA Giurgiu, reprezentanţi ai ONG-ului AIDROM, precum şi cetăţeni străini solicitanţi ai unei forme de protecţie internaţională pe teritoriul României, cazaţi în acest centru.
Cu acesta ocazie, străinilor le-au fost prezentate condiţiile în care se pot încadra în munca pe teritoriul României, drepturile acestora (drepturi salariale, timpul de muncă, repaus săptămânal, concediu de odihnă, etc.), precum şi instituţiile abilitate să verifice respectarea legislaţiei în domeniu, sau cele la care se pot adresa pentru soluţionarea litigiilor de muncă.
Străinii din Giurgiu au aflat cum pot munci legal în România
Publicat
: noiembrie 16, 2017
Related Articles
-
-
PRIMA REUNIUNE A PROIECTULUI DE TINERET ERASMUS+ ”DANCE ACTIVELY N’ CELEBRATE EUROPE – D.A.N.C.E.”, IMPLEMENTAT DE ASOCIAȚIA CULTURALĂ PENTRU COPII ȘI TINERET ”MILLENIUM ART”, GIURGIU
-
Imagini în exclusivitate: Atenţie, giurgiuveni! Un cetăţean norvegian a furat un autoturism din parcarea de la Kaufland

Citește și …
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0 -
-
-
-
-
-
-
Exclusiv: Satele din Giurgiu sunt ” terorizate” de câinii fără stăpâni. Adăposturile pentru animale, o afacere bănoasă
Posted in: Actualitate, Dezvaluiri Tags: adaposturi de caini, caini fara stapani, giurgiu, Valter MaracineanuPreambul: Conform unui Regulament din anul 2023 al Parlamentului şi Comisiei Europene (COM (2023), 769 final), comerţul cu câini şi pisici în cadrul Uniunii Europene este o afacere foarte profitabilă. UE estimează că anual se realizează tranzacţii, prin practici comerciale neloiale sau chiar ilegale, în valoare de 1,3 miliarde euro. Cu ocazia acțiunii coordonate a […]
Read More
Post your comments