Senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu, a început anul în forţă!

Cristian Marciu

Deşi este vacanţă parlamentară, Cristian Marciu, cel mai activ parlamentar giurgiuvean, a început noul an la cabinetul său de la sediul PSD Giurgiu.
În calitatea sa de senator, Cristian Marciu este preocupat de calitatea vieții din județul Giurgiu, de impactul modificărilor legislative, de problemele cu care se confruntă cetățenii, în viața de zi cu zi. Ordonanţa de Urgenţă 114 a guvernului, mai ales prevederea privind creşterea salariului minim brut pentru domeniul construcţiilor la 3.000 lei, este principala prioritate a senatorului giurgiuvean.
După adoptarea ordonanţei de urgenţă, primăriile din judeţ au fost asaltate de către societăţile comerciale ce au încheiate contracte în derulare, care solicită modificarea acestora, ca urmare a creşterii cheltuielilor cu personalul:
” Acesta măsură a fost luată de către Guvernul României în urma consultărilor pe care le-a avut cu reprezentanţii patronatelor din construcţii şi este parte din programul guvernului PSD – ALDE pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor. Am discutat cu mai mulţi primari din judeţ, indiferent de culoarea lor politică, care mi-au spus că firmele din construcţii, ce au contracte în derulare cu autorităţile locale, solicită suplimentarea valorii contractelor, ca urmare a modificării devizelor în urma creşterii cheltuielilor de personal.
Trebuie să aşteptăm publicarea normelor metodologie de aplicare a OG 114, să vedem ce soluţii putem găsi într-un cadru organizat. Pe de altă parte, firmele din domeniu nu trebuie să uite faptul că, începând cu data de 1 ianuarie 2019, taxele pe muncă în acest sector au fost diminuate, după cum urmează: impozitul pe venit de la 10% va fi zero, CASS-ul de la 10% va fi zero, CAS-ul de la 25% va fi 21,25% şi contribuţia angajatorului de la 2,25% va fi 0,337% „ ,ne-a declarat senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu.


Publicat  :  ianuarie 10, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare