Școala Gimnazială Nr. 7, Giurgiu – PROIECT ERASMUS+ K1 – CREȘTEREA MOTIVAȚIEI PENTRU ÎNVĂȚARE PRIN ACTIVITĂȚI NONFORMALE ȘI DE INCLUZIUNE – MOBILITATE ÎN PORTUGALIA

494575719_1226040275583118_649178210860573052_nÎn perioada 05-09 mai 2025, Școala Gimnazială Nr. 7, Giurgiu, a participat la un curs destinat elevilor, ce a vizat dezvoltarea competențelor pentru creșterea motivației pentru învățare prin activități nonformale și de incluziune.
Un grup de 10 elevi din clasele a VI-a și a VII-a, însoțiți de doamnele profesoare Edir Mihaela Enache și Lidia Apostol, au participat la activitățile de învățare organizate de școala din Portugalia. Doamna profesoară Camelia Garagancea, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 7, Giurgiu, a făcut parte din echipa de job shadowing.

Mobilitatea s-a desfășurat la Agrupamento de Escolas Terras do Ave, din localitatea Pedome, Portugalia.
Prima zi a început cu o activitate în laboratorul de robotică, unde elevii participanți au programat roboți folosind aplicația VinciBot Coding, o metodă utilizată de elevii portughezi cu cerințe educative speciale pentru realizarea figurilor geometrice.
Participanții au fost extrem de încântați să programeze și să la conducă drone, pe care le-au manipulat în curtea generoasă a școlii.

La ora de limba engleză, într-o clasă a V-a, elevii giurgiuveni au prezentat orașul nostru, apoi au participat activ la rezolvarea exercițiilor gramaticale propuse de doamna profesoară care a coordonat activitatea.494822184_705515585744685_5639299322831058796_n

A doua zi a continuat cu o vizită la Universitatea Minho, unde am făcut cunoștință cu „Fibrenamics”, o platformă internațională aparținând Universității din Minho, care activează în multiple sectoare — arhitectură, construcții, sport, medicină, protecție, transport și textile pentru casă.
Susținută de o echipă multidisciplinară, formată din domenii inginerești (Textile, Structuri, Polimeri, Biomedical, Mecanică, Materiale, Chimie, Electronică etc.) și științe umane și comunicare, Fibrenamics are 15 brevete înregistrate, peste 500 de articole publicate în reviste științifice și conferințe, precum și produse inovatoare dezvoltate în parteneriat cu industrii, având un succes remarcabil pe piață.

Vizita s-a încheiat cu o explorare culturală a orașului Guimarães și a Barajului Queimadela.

Cea de-a treia zi a început cu prezentarea unei metode moderne de cultivare a plantelor fără sol: hidroponia. Rădăcinile plantelor suspendate într-o soluție nutritivă, bogată în toate elementele necesare, oferă condiții optime de creștere. Această metodă inovatoare permite cultivarea diferitelor plante, de la legume și ierburi aromatice până la flori, chiar și în spații restrânse, cum ar fi apartamentele. Spre deosebire de metodele tradiționale, hidroponia asigură nutrienți direct la rădăcini, într-o formă ușor de asimilat, eliminând riscul de compactare a solului și de boli transmise prin acesta. Plantele hidroponice cresc mai rapid și sunt mai viguroase, iar recolta este mai abundentă. A urmat un atelier de experimentare a aplicației Wikiloc, care permite descoperirea celor mai bune trasee în aer liber pentru drumeții, ciclism și alte activități, utilizată mai apoi în timpul plimbării de-a lungul malurilor râului Ave.

Activitățile s-au încheiat cu ceremonia de certificare, în cadrul căreia elevii și profesorii participanți au primit certificate de participare.


Publicat  :  mai 12, 2025

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare