Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu- Final de Reuniune în România- Proiect Erasmus+ ”Schools for a Greener Europe”

Scoala 7

În perioada 21-25 martie 2022, în Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu, a avut loc prima reuniune cu participare fizică din cadrul proiectului Erasmus+ ”Schools for a Greener Europe”.

Coordonatorul european al proiectului este Zakladna skola Slobodneho slovenskeho vysielaca, Banská Bystrica-Slovacia, cu parteneri: Școala Gimnazială Nr.7, Giurgiu-România, Escola Básica Integrada de Arrifes, Ponta Delgada-Portugalia, Cesu Valsts Gimnazija, Cesis-Letonia și Istituto Comprensivo Giovanni XXIII, Terrasini (Sicilia)-Italia.

La această mobilitate din România au participat câte 2 cadre didactice si 4 elevi din Slovacia și Letonia, si 4 cadre didactice și 4 elevi din Portugalia. În contextual pandemiei Covid-19, partenerii din Italia au participat virtual. Din partea Școlii Gimnaziale Nr.7, Giurgiu au participat direct la ateliere 25 elevi și 15 cadre didactice. Dna prof. Anghel Marinela este coordonatoarea proiectului pentru România.

În cadrul reuniunii, oaspeții au vizitat școala și orașul Giurgiu, au participat la ateliere de reciclare creativă, plantare de copaci în parteneriat cu Asociația ”Mai Mult Verde”, atelier de reciclare hârtie la Comana și o vizită de studiu la București, la Parcul Natural Văcărești, primul parc natural urban din România, un foarte bun exemplu de bună practică pentru reducerea amprentei ecologice. De asemenea, oaspeții au vizitat și centrul Bucureștiului.

La finalul reuniunii elevii și profesorii participanți au primit certificate de participare. Următoarea reuniune va avea loc în Letonia, în luna mai a acestui an.

 

 

 


Publicat  :  martie 28, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare