ERASMUS+ – CURS DE FORMARE PROFESORI – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.7, GIURGIU- PROIECT NR. 2022-1-RO01-KA121-SCH-000056844

Strasbourg 2023

În perioada 23 – 29 iulie 2023, patru cadre didactice din Școala Gimnazială Nr.7 Giurgiu au participat la cursul de formare „Spice-up Formal Education – Nonformal Education Methods to Improve the Learners’ Motivation”, din Strasbourg, Franța, organizat de Asociația EDU2GROW, din cadrul proiectului Erasmus+ Nr. 2022-1-RO01-KA121-SCH-000056844.

Obiectivul acestei mobilități a fost să dezvolte competențe privind aplicarea educației non-formale în diferite medii formale, pentru a îmbunătăți motivația elevilor, creșterea încrederii participanților în lucrul cu metode non-formale, folosindu-și propriile calități, talente, diferențe, precum și inteligența colectivă a echipei de acasă pe care o vor ghida în procesul de valorizare.

La curs au participat cadre didactice din Giurgiu, Teleorman, Dolj, Dâmbovița și Constanța. Atmosfera cursurilor a fost una specială, bazată pe colaborare, inter/multiculturalitate, diversitate, creativitate, care te ajută și te dezvoltă ca om și ca profesor. Printre activitățile desfășurate la curs putem menționa jocuri pentru îmbunătățirea comunicării, stereotipuri și prejudecăți în clasă/societate, aisbergul culturii, povestirea, pictura mandala, gândește în afara cutiei, excursia culturală în Alsacia- explorarea peisajului – ca resursă educațională în aer liber, jurnalul în aer liber și mersul legat la ochi, planificarea activitatilor de diseminare si valorificare.

La finalul mobilității, profesorii au primit certificate Europass Mobility și certificate de participare.

Strasbourg este un oraș minunat, cu o istorie fabuloasă pe care am descoperit-o pe parcursul celor 7 zile de curs.

În calitate de beneficiari ai programului ERASMUS+, recomandăm participarea la astfel de cursuri pentru oportunitățile pe care le oferă atât participanților cât și instituțiilor comunităților pe care le reprezentăm. Participarea la cursuri ERASMUS+ te ajută să te dezvolți personal și profesional.


Publicat  :  august 10, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare