Săptămâna legumelor și fructelor donate

fructe-si-legumeLuna aceasta are loc campania „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, desfășurată de către Ministerul Educației Naționale, cu scopul de a obișnui elevii cu voluntariatul și gesturile caritabile.
Şcoala gimnaziala nr.7 a încheiat un protocol de colaborare cu Parohia Sfânta Treime (Smârda) şi Cantina Socială ” Sfântul Apostol Andrei „, reprezentată prin preotul paroh Ştefan Bogdan Nicolae, ce vizează strângerea de alimente şi donaţii.
Marţi, 14 noiembrie, elevii claselor a V-a B, a VI-a B, a VI-a C a VII-a A, a VII-a B, împreună cu diriginţii claselor: prof. Mihăilă Lucia, prof. Sabasanu Bogdan, prof. Anghel Marinela, prof. Roșu Roxana, prof. Murariu Nicoleta, vor strânge alimente pentru persoanele nevoiaşe:

„Este important să realizezi lucruri, mici, de altfel, care să te facă să te simți folositor. Copiii învaţă bunătatea și caritatea prin exemple, de la adulţi, prin acțiuni în care sunt și ei implicaţi și prin care, la rândul lor, se simt folositori. Învaţă să fie responsabili şi să respecte munca şi eforturile părinţilor lor pentru că ei să aibă cele necesare.
De altfel, prin asemenea acţiuni se dezvolta şi respectul de sine şi respectul faţă de ceilalți, înlăturând posibilitatea însuşirii ignoranței și a nepăsării, a lipsei de empatie.
Iubirea de semeni seamănă bine în sufletele oamenilor şi binele creează confortul psihic în care orice individ se simte apreciat (unul – copilul care dăruieşte pentru că a oferit, pentru că a fost de ajutor la nevoie; şi celălalt – cel care primeşte pentru că cineva s-a gândit şi la el, pentru că există oameni cărora le pasă de el, pentru că a fost inclus în comunitate „, spune prof. Roşu Roxana, unul dintre coordonatorii acestui program.


Publicat  :  noiembrie 12, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare