Primăria Giurgiu: Încep lucrările de modernizare a străzilor incluse în Coridorul Central

reabilitare strazi

Începând de luni, 1 august 2022, vor fi demarate lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere, pietonale, velo, a celei dedicate transportului public local, inclusiv amenajarea spațiilor pentru traficul staționar aferente proiectului “Modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate urbană Central al municipiului Giurgiu”.
În urma semnării contractului de lucrări, execuția va fi demarată inițial pe strada Tineretului și bd-ul Petre Ghelmez, următoarele incluse în proiect fiind bd-ul CFR, str. Gării, bd-ul 1907 și bd-ul I.C. Brătianu.
Specificul și complexitatea lucrărilor fac necesară închiderea totală a traficului rutier, în două etape, primul tronson fiind cel dintre str. 1 Decembrie 1918 și str. Tineretului, urmând a fi folosite rute alternative, pe străzile adiacente.
În acest sens, Primăria Giurgiu face apel la înțelegerea locuitorilor din zonă și din municipiu în general, având în vedere că în perioada execuției lucrărilor vor fi impuse mai multe restricții de circulație și de staționare a autovehiculelor, inclusiv modificarea rutelor destinate transportului public în comun.
Cetățenii sunt rugați ca în următoarea perioadă, pe străzile menționate mai sus, să evite parcarea autovehiculelor pe șosea pentru a nu îngreuna cursul lucrărilor.
De asemenea, în cel mai scurt timp, SC Liber Trans SRL, operatorul transportului public în comun va stabili rute alternative de ocolire a zonelor unde vor fi efectuate lucrările.


Publicat  :  iulie 28, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare