Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: PSD, noi măsuri pentru tineri! Din primăvară, tinerii din România vor putea obţine gratuit Cardul European pentru Tineret

card european

În prezent, acesta poate fi obținut numai contra-cost, iar suma diferă în funcție de perioada de valabilitate. Din 2023, însă, Ministerul Familiei va asigura distribuția gratuită a acestor carduri și va colabora cu Asociația Cardului European pentru Tineret din România pentru a găsi alți parteneri care să ofere reducere și beneficii.
▪️ Cardul European pentru Tineret (European Youth Card) este o legitimație destinată tinerilor din Europa, care aduce numeroase beneficii posesorilor săi, atât în țara de origine, cât și atunci când călătoresc în restul țărilor de pe continent.
▪️ Prin acest card, tinerii pot obține reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee. La nivel european sunt 6 milioane de posesori ai Cardului European pentru Tineret și peste 60.000 de locații care oferă astfel de beneficii tinerilor.
▪️ Un tânăr care deține un astfel de card poate economisi până la 6.000 de lei pe an, în funcție de frecvența utilizării.
▪️ Persoanele eligibile pentru obținerea Cardului sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.


Publicat  :  decembrie 19, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare