Prefectul a dat ordinul: încep controalele în târguri şi pieţe.

Liviu FlorescuPrin ordin de prefect, în data de 4 decembrie s-a constituit o comisie mixtă de control pentru verificarea condiţiilor vizând comercializarea produselor de origine animală şi a sacrificării porcilor în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.
Aceasta îşi începe controalele din 8 decembrie şi este coordonată de către Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Giurgiu şi mai cuprinde reprezentanţi din partea poliţiei şi jandarmeriei.
Aşa cum se ştie, în acest moment un singur târg din judeţul Giurgiu este autorizat sanitar – veterinar, în satul Copaciu, comuna Ghimpaţi.
În mod tradiţional, în timpul anului se organizează târguri la Bolintin Vale, Dobreni şi Călugăreni. Acestea nu sunt însă autorizate şi vor fi supuse în perioada următoare controalelor.
” Atunci când faci comerţ cu animale vii şi produse de origine animală, conform legii, acestea trebuie să fie însoţite de documente sanitar veterinare. Aceste târguri, nefiind autorizate, niciun medic veterinar nu poate să emită documente pentru aceste locaţii.
Omenii trebuie să înţeleagă: noi nu suntem de rea credinţă în ceea ce priveşte comerţul cu animale, dar acesta trebuie să se desfăşoare în condiţiile legii. Menirea noastră este să asigurăm, în primul rând, securitatea alimentară a consumatorului”, ne-a declarat Liviu Florescu, director DSV Giurgiu.


Publicat  :  decembrie 7, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare