Elevii din anii terminali se întorc de mâine la școală. Teoretic, cadrele medicale ar trebui să asigure triajul epidemiologic

scoala

Ministerele Educației și cel al Sănătății au publicat normele comune pentru stabilirea condițiilor în care se vor întoarce elevii în bănci începând cu data de 2 iunie. Potrivit acestora, în fiecare școală trebuie să fie prezent un cadru medical, fie medic, fie asistent medical, pentru triajul epidemiologic care urmează să se facă în fiecare zi.
În acest sens, Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu a transmis în urmă cu aproximativ 2 săptămâni o adresă către toate primăriile din judeţ prin care solicită:

adresa

 

„Conform Ordinului comun al Educaţiei şi Cercetării nr. MEC 4220/08.05.2020 şi al Ministerului Sănătăţii nr.MS 769/08.05.2020, pentru stabilirea unor măsuri de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS COV 2 în unităţile/instituţiile de învăţământ, art. lit. a, vă rugăm ca în termen de 3 zile să ne transmiteţi numele cadrelor medicale desemnate, pentru fiecare unitate şcolară, unde se vor desfăşura cursuri pentru clasa a VIII-a şi a XII-a. „
Pe bună dreptate, răspunsurile trimise de către majoritatea primăriilor a fost unul gen Moromete: ” Nu avem, de unde ?”
În condiţiile în care mai bine de 15 % din localităţile din judeţ nu au cabinete medicale, ori, acolo unde există, cadrele medicale vin doar câteva ore pe săptămână, este aproape imposibil de crezut că aceste norme vor fi respectate, iar elevii se vor afla în siguranţă.


Publicat  :  iunie 1, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare