„Poveşti de război” – la Muzeul Judeţean ” Teohari Antonescu „

povesti de razboi

Marţi, 12 februarie, începând cu ora 11, Muzeul Judeţean ” Teohari Antonescu ” inaugurează sezonul expoziţional din acest an cu o acţiune în premieră pentru Giurgiu. În cadrul expoziţiei „Poveşti de război”, vor fi prezentate aproximativ 200 de obiecte realizate de către soldaţi, prizonieri de război anonimi sau de invalizi de război, din obuze, proiectile, grenade, cartuşe, în timpul şi după primul război mondial, transformate cu ingeniozitate şi măiestrie în vaze pentru flori, râşniţe de cafea, brichete, spirtiere, veioze, sfeşnice pentru lumânări, căni pentru cafea sau ceai:
ionel-muscalu

” Este o expoziţie care se anunţă a fi mai mult decât interesantă pentru giurgiuveni. Aceasta este realizată împreună cu ing. Cristian Dumitru, preşedintele Asociaţiei ” Muzeul Jucăriilor”, un colecţionar împătimit, care a reuşit de-a lungul anilor să adune din pieţe, târguri, consignaţii şi chiar centre de colectare a fierului vechi aceste obiecte de valoare „, spune Ionel Muscalu, managerul Muzeul Judeţean ” Teohari Antonescu ”
Colecţia impresionantă cu cele 200 de obiecte decorative confecţionate pe linia de front au fost adunate de-a lungul anilor din Franţa, Italia, Belgia, Germania şi România.
” Poveşti de război” este prima expoziţie din România realizată în jurul conceptului ” Trench Art” (Arta din Tranşee), expoziţia fiind itinerata în ultimii ani la mai multe muzee importante din ţară.


Publicat  :  februarie 7, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare