Peste 100 de teste COVID- 19 au fost efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu cu ajutorul noului aparat PCR

PCR Spital Judetean 2

La o săptămână după ce aparatul RT-PCR pentru testare SARS-COV2 a fost pus în funcţiune, în laboratorul de genetică moleculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu se lucrează intens.
Nu a existat weekend, zile libere, doar o activitate continuă şi laborioasă, pentru a efectua cât mai multe teste şi a obţine rezultatele acestora într-un timp cât mai scurt.
” Avem peste 100 de teste efectuate până în prezent, unul singur a fost pozitiv. Efectuăm în medie 20 de teste zilnic, iar rezultatul îl obţinem în 8 ore „ , ne spune medicul specialist dr. Carmen Bădan, coordonatorul laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Dr. Mihaela State, medic specialist, întregeşte echipa medicală ce coordonează acest proiect inovativ implementat de către unitatea medicală giurgiuveană:
„Procesul este unul laborios şi necesită foarte multă atenţie. Respectarea circuitelor medicale şi măsurilor de protecţie sunt în atenţia noastră permanent.
Avem hote de biosecuritate microbiologică clasa a 2-a şi sistem de ventilaţie cu filtre hepa. Întregul proces este unul sigur, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi. Avem circuite speciale pe care se aduc probele la laborator, „, ne-a declarat medicul giurgiuvean.

PCR Spital Judetean Giurgiu 1

” Vreau să scot în evidentă pentru toţi giurgiuvenii cât de important este acest aparat: pacienţii care se încadrează în simptomatologie şi cei pentru care medicii hotărăsc că este nevoie testarea, nu mai trebuie să stea în izolare câteva zile, rezultatele le obţinem în aproximativ 8 ore.
De asemenea, efectuăm testarea cadrelor medicale, pentru a-şi putea desfăşura astfel activitatea în siguranţă, atât pentru ei, familiile lor, dar şi pentru pacienţi. Putem spune că prin această activitate reuşim să păstrăm spitalul NON COVID! „, a completat medicul Carmen Bădan.
În acest moment, se efectuează teste pentru pacienţii spitalului judeţean, la recomandarea medicilor specialişti. Testele sunt gratuite pentru toţi pacienţii.
Se pot efectua teste şi la cerere, pentru persoane ce nu sunt pacienţi ai spitalului,
Preţul unui test este de 250 lei.
Pasul următor este includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu în programul de testare naţional al Ministerului Sănătăţii:Mihaela-Rata

” După prima săptămână de activitate, pot spune că sunt impresionată de determinarea şi dăruirea cadrelor medicale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestui program.
Instruirea au efectuat-o în cadrul Institutului Naţional Victor Babeş, de asemenea, o echipă formată din medici şi biologi au monitorizat activitatea în primele zile.
Avem achiziţionate în prezent 1000 de teste şi aşteptam includerea în programul naţional, când vom deservi şi alte unităţi medicale.
Pentru toţi pacienţii spitalului testul este gratuit. Până în prezent nu au fost solicitări din exterior.
Vrau să subliniez încă o dată importanţa acestui aparat pentru pacienţii şi personalul medical din spitalul nostru şi pentru siguranţa actului medical desfăşurat în unitatea noastră .
Mulţumesc Consiliului Judeţean şi preşedintelui Marian Mina pentru eforturile depuse pentru a face posibil ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu să facă parte în prezent din unităţile medicale de top din ţară! „, ne-a declarat Mihaela Raţă, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.


Publicat  :  iunie 4, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare