Pentru a scăpa de teroarea vulpilor, primarul comunei Izvoarele vrea să crescă impozitele pentru casele părăsite

vulpi

Vulpile au pus stăpânire în acest an pe satele aparţinând de comuna Izvoarele. Acestea şi-au făcut adăpost în mai multe case părăsite şi atacă în fiecare noapte gospodăriile localnicilor.
Deoarece legea nu permite vânarea acestora în interiorul localităţilor, în fiecare noapte cetăţenii organizează pânde şi pun lăţuri pentru prinderea vulpilor. Fără mare succes, deoarece roşcatele nu mai au frică  nici de oameni,nici de câini şi se plimbă pe uliţele satului în miezul zilei.
Pentru a stopa acest fenomen, primarul comunei Izvoarele, Silviu Cazacu, a anunţat că va propune impozitarea cu 500% a proprietăţilor ce nu sunt îngrijite:
” Primăria Comunei Izvoarele a constatat în ultima perioadă că unele case nelocuite din comună, rămân neîngrijite, fie de proprietarii mutați în altă parte, fie de moștenitorii acestora.
Sigur că de la distanță este greu de întreținut o casă cu curte și grădină, dar cei care le au în proprietate trebuie să-și asume acest lucru și să ia în considerare faptul că pot crea probleme sau neplăceri vecinilor, astfel încât această cauză a ajutat la invazia vulpilor în comună noastră.
În primul rând nu ni se pare corect față de cetățenii gospodari care își întrețin proprietățile și spațiile verzi, să fie impozitați la același nivel cu cei care dau dovadă de nepăsare sau lipsă de implicare.
În aceste condiții, voi propune Consiliul local Izvoarele, un proiect de hotărâre, iar cei care își lasă proprietățile în paragină să fie impozitați cu 500%.
Dacă vom lua această decizie, vor fi trimise înștiințări, astfel încât proprietarii să se poată încadra în termenul stabilit de consiliul local, să-și curețe proprietatea. „


Publicat  :  iulie 30, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare