Parlamentarii PSD Giurgiu votează moţiunea de cenzură

DSC_0305Conducerea Organizaţiei Județene PSD Giurgiu, împreună cu parlamentarii de Giurgiu, au transmis duminică, 18 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, că susţin moţiunea de cenzură depusă împotriva premierului Sorin Grindeanu.
Liderii PSD consideră că actualul guvern este lipsit de legitimitate, tocmai de aceea toți parlamentarii PSD Giurgiu vor vota moțiunea și vor fi alături de președintele partidului, Liviu Dragnea, pentru a repune lucrurile și actul guvernării pe făgașul normal.

Marian Mina (preşedinte PSD Giurgiu): ” Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat, împreună cu toţi parlamentarii şi primarii noştri, au decis în unanimitate să susţină rezoluţiile statutare adoptate de către Comitetul Executiv Naţional, respectiv retragerea sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu şi votarea moţiunii de cenzură.
Lipsa de comunicare a primului – ministru cu miniştrii, cu cei din conducerea partidului, ne-a adus în această situaţie neplăcută.
Trebuie să ne amintim că în campania electorală PSD-ul nu a avut un premier desemnat. Noi am avut doar un program de guvernare. Acest program a fost votat, nu persoana lui Sorin Grindeanu.
Grindeanu şi-a urmărit propriul interes, nu pe cel al românilor. Consider că este un act de trădare.
Acesta guvern nu mai reprezintă pe nimeni, este un guvern fantomă.

Răzvan Cuc (deputat de Giurgiu): ” Cred cu tărie că puterea unei guvernări de succes stă în forţa unei echipe şi nu într-un proiect personal al unui singur om.
Eu datorez funcţia de ministru PSD-ului şi CEx-ului. Ştiu că acelaşi lucru s-a întâmplat şi pentru funcţia de premier. Dacă acest organism de conducere ne-a cerut să ne retragem, este normal să facem acest lucru.
Toţi miniştrii şi-au depus demisiile în bloc, asigurăm în continuare, prin delegarea competentelor către secretarii de stat, procesul de guvernare.”
Elena Dinu (deputat de Giurgiu): ” Cine este acum la conducerea guvernului nu ne reprezintă. Funcţia de prim – ministru nu este aleasa prin vot uninominal, este o funcţie acordată de către forurile statutare ale partidului. Acceptarea şi renunţarea la o funcţie politică trebuie făcute cu demnitate, nu trebuia să ajungem în această situaţie.”
Alexandru Andrei (deputat de Giurgiu): ” În decembrie, giurgiuvenii au votat masiv PSD-ul. Au votat partidul, omul şi programul de guvernare. Nu au fost votat premierul României. Voi vota aceasta moţiune de cenzură pentru a opri această criză şi din respect pentru giurgiuvenii care cred în noi şi în programul de guvernare.”
Cristian Marciu (senator de Giurgiu): ” De 27 de ani sunt membru al acestui partid. Voi vota moţiunea de cenzură, îl susţin pe preşedintele Liviu Dragnea şi conducerea partidului.”


Publicat  :  iunie 18, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare