Muzeul judeţean Giurgiu a vernisat expoziţia „Valori bibliofile franceze în colecții giurgiuvene”

muzeul judetean Giurgiu

 

Vineri, 9 noiembrie 2018, la muzeul județean „Teohari Antonescu” Giurgiu a avut loc vernisajul expoziției „Valori bibliofile franceze în colecții giurgiuvene”.
Aflată sub egida Centenarului, expoziția s-a realizat sub patronajul Centrului Cultural Ion Vinea, de către Muzeul Județean Giurgiu, în colaborare cu Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, Biroul Județean al Arhivelor Naționale Giurgiu, Colegiului Național „Ion Maiorescu” și este deschisă pentru perioada 09-25 noiembrie.
” Putem spune că toate instituţiile de cultură din Giurgiu şi-au unit eforturile, colaborând pentru realizarea acestei expoziţii. Este un eveniment propus şi realizat de către istoricul Emil Păunescu.
Deschisă în cinstea aniversării a 100 de ani de la eliberarea orașului de către Armata Franceză a Dunării, colecțiile reunite ale acestor instituții de cultură din Giurgiu, arată dimensiunea culturală filofranceză de-a lungul timpului în orașul Giurgiu, fără să pună la un loc tot materialul pe care îl au la dispoziție acestea. Gândită ca o avanpremieră la evenimentele ce se vor desfășura în Giurgiu cu acest prilej, expoziția va face parte din programul vizitei reprezentanților Ambasadei Republicii Franceze la București, care se vor afla luni, 12 noiembrie, la Giurgiu. Toți giurgiuvenii sunt așteptați să o viziteze. Intrarea este liberă. „, a declarat Ionel Muscalu, managerul muzeul județean „Teohari Antonescu”
” Am plăcerea să-mi văd astăzi un vis îndeplinit, un vis pe care l-am făcut public încă de acum 2 ani. Expoziţia cuprinde mai multe piese de patrimoniu naţional, unice, prin aceasta dorind să sărbătorim relaţia dintre oraşul nostru şi Franţa „, a completat istoricul Emil Păunescu.


Publicat  :  noiembrie 12, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare