Minune! Rândunica a început să ciripească !

randunica-PSD colaj (2)

„E uşor a scrie versuri
Când nimic nu ai a spune,
Înşirând cuvinte goale
Ce din coadă au să sune.”
Aceste versuri din Mihai Eminescu este primul lucru ce îţi vine în minte în momentul în care citeşti declaraţia de presă pe care a emis-o în cursul zilei de miercuri, 11 februarie celebra ” Rândunică” de la PNL Giurgiu. Nu are niciun fel de logică în tot ceea ce spune, sare de la un subiect la altul, afirma un lucru, pentru că apoi tot ea să-l combată.
Încă de la începutul declaraţiei ” Rândunica ” o da în bară: ” Co-președintele PNL Giurgiu, Raluca Surdu, declară următoarele, referitor la afirmaţiile purtătorului de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc”, ce afirmaţii, când au fost făcute, unde au fost făcute? Poate au fost la o cafea, între prieteni şi presa nu are de unde să ştie ce a spus.
Urmează apoi o afirmaţie ce demonstrează modul de a gândi al noului preşedinte de la PNL.Din punctul ” Rândunicii ” de vedere, primarii şi aleşii locali ce au părăsit PNL-ul pentru a trece la PSD nu sunt „traseisti”politici, nu ei au fost luaţi cu „japca”: „Decizia de la Gorj prin care PPDD îşi «recuperează» posturile de consilieri pierdute în urma migraţiei politice le dă coșmaruri social-democraților la Giurgiu. Aceștia sunt conștienți că dacă vor pierde primarii luați cu japca atunci șansele lor de a câștiga alegerile în județ sunt aproape nule.” Săracii aleşi locali, ni-i imaginăm cum stăteau ei liniştiţi în fata primăriei iar cei de la PSD treceau şi-i prindeau cu arcanul. Nu cucoană, s-au dus după bani, mâine dacă PNL-ul vine la guvernare se întorc, tot pentru bani.
Urmează partea cea mai tare a declaraţiei:” Celor de la PSD le este teamă că noul PNL îi va îndepărta de la «ciolanul» puterii”, cu alte cuvinte guvernarea este un simplu ” ciolan”, unii sunt îndepărtaţi pentru a fi înlocuiţi cu alţii „. PSD nu are oameni credibili care să le mai promită ceva cetățenilor”, să înţelegem că PNL-ul are oameni ce pot minţi electoratul?
Comunicatul, mai conţine o serie de sloganuri:”Ciuma roşie”, ” Noul PNL reprezintă o construcție solidă, „Propunem o altfel de politica”, sunt fraze standard pe care le tot auziţi pe la televizor.
Sunt creaţii ale departamentului de comunicare al partidului şi transmise pentru a fi repetate de către toţi comunicatorii din teritoriu.

Claudiu Cimpoeru,Cristina Rotaru

randunica-PSD colaj (1)


Publicat  :  februarie 12, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare