Mesajul deputatului PNL de Giurgiu, Gabriela Horga, cu ocazia Zilei Naţionale a României

1 decembrie HorgaLa 1 decembrie 1918, România și-a împlinit obiectivul național al Marii Uniri. Reîntregirea României a fost posibilă prin punerea tuturor energiilor națiunii în slujba acestui ideal. Românii au dat dovadă de solidaritate și au realizat ceea ce părea imposibil cu doar câțiva ani înainte.
Unirea de la 1918 a fost posibilă datorită sacrificiilor făcute de soldații români pe câmpul de luptă și datorită clarviziunii de care au dat dovadă politicienii de atunci. Ion I.C. Brătianu, președintele de atunci al PNL, a jucat un rol crucial, fiind cel care a condus delegația României la tratativele de pace de la Paris, în urma cărora Marea Unire a fost recunoscută la nivel internațional.
România are nevoie și astăzi de solidaritate și de politicieni cu clarviziune, pentru că trecem printr-o periodă de multiple crize, provocate de pandemie și de război. Ne confruntăm cu o criză energetică mondială și cu creșterea prețurilor. Astăzi țara noastră dispune de finanțarea europeană și de programele necesare pentru a se dezvolta și reforma în următorii ani, pentru a ieși din această criză mai puternică.
La fel ca generațiile anterioare, trebuie să fim capabili să depășim orice greutăți. Trăim o perioadă în care democrația este atacată, la doi pași de noi, atât printr-un război cu arma în mână, cât și printr-un război de dezinformare. Înțelegem că libertatea și democrația nu sunt ceva de la sine înțeles, că trebuie să luptăm pentru păstrarea acestora. Avem această datorie în special pentru generațiile viitoare!
La mulți ani, români!
La mulți ani, România!


Publicat  :  decembrie 1, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare